Headlines uit de krant: woensdag 27 oktober

De Evangelische Omroep moet stoppen met het aanbod van uitzendingen van kerkdiensten via internet en de telefoon. Per 1 januari 2005 moet de EO stoppen met zijn internetkerktelefoon Kerkfilternet. Het Commissariaat van de Media acht “kerkfilternet een zelfstandige en niet toegestane nevenactiviteit”. De EO voegt geen extra bewerking toe aan het kerktelefoonsignaal en verzorgt daardoor enkel een telecommunicatiedienst, stelt het Commissariaat.

Kerkfilternet is een 1 jaar oude vorm van kerktelefoon. Via ADSL van provider Solcon kan een kerk een ‘kuis’, gefilterd, internetabonnement nemen: EO’s toegestane providerdienst ‘Filternet’. Vervolgens verhuurt het zijn gemeenteleden een soort ADSL-modem dat het live-signaal van kerkdiensten doorgeeft naar het huis van niet-ambulante kerkgangers zoals ouderen en zieken. Het ADSL-signaal wordt vanuit het modem naar de televisie of radio doorgesluisd. Zo legt de EO uit. Lees verder

Reallife soep
Na de reallife soaps van collega’s Frans Bauer, Gerard Joling en René Froger, heeft Lee Towers JA gezegd tegen een eigen ‘reallife soep’. Een verrassende mini-documentaire over een dag uit het leven van de sympathieke Rotterdamse zanger, waarin zijn trouwste fans een belangrijke rol spelen en zelfs met de sympathieke zanger aan tafel gaan. SBS zendt vanaf 25 oktober a.s. de belevenissen uit van de sympathieke Rotterdamse zanger. Lees verder

Popstars
Nog maar tien meiden te gaan: Popstars- The Rivals nadert het einde en is sinds zaterdag toe aan de laatste schifting. De zangeressen wonen sinds een week in het speciale Popstars-huis in Amersfoort waar zij zich voorbereiden op de grote finaleshows. Lees verder

Tros
De TROS praat ook met SBS Broadcasting (SBS 6, NET 5 en Veronica) over een mogelijk gezamenlijk commercieel station. De eerste verkennende gesprekken vinden al plaats. Gisteravond presenteerden vertrekkend mediadirecteur Huib Boermans en zijn opvolger Julius Minnaar van de TROS hun plannen aan Frank Eijken, financieel topman van de internationale moedermaatschappij van SBS Broadcasting. Lees verder 

Spoken
Het onderzoek, begin dit jaar, door Britse onderzoekers naar spoken op kasteel Doorwerth, blijkt een grap van het MTV – programma Blaggers. Deze variant op Banana Split stuurde haar programmamakers Jack Lomax en Timothy Mulder in februari naar kasteel Doorwerth, zogenaamd om onderzoek te doen naar spookverhalen die daar de ronde deden. Lees verder

BOS
Het is klein bij de Boeddhistische Omroepstichting (BOS). Een secretariaat, een kamer met wat apparatuur, een vergaderkamertje, de kamer van de programmadirecteur televisie, en de kamer van de zakelijk directeur Jean Karel Hylkema. ‘Toen wij hier nieuw binnenkwamen verbaasde iedereen zich erover dat we niet in pijen rondliepen; we zijn gewone mensen’, vertelt Hylkema gekscherend. ‘Nee, hier wordt niet gemediteerd, hier zitten we om te werken. De BOS is een professionele organisatie en geen zelfhulp- of groeiclubje.’ Lees verder

Zuigt
Behoorlijk volle zalen trekt ze met haar tweede theaterprogramma ’Claudia Zuigt’. Vooral meer jóng publiek ook, nu Claudia de Breij zich ook op radio en tv presenteert. „Ik ben gewoon een blije eikel met een groot levensgenot.“ Lees verder