Gordon betaalt geslachtsoperatie op Radio 538

Gordon vertelde zaterdagmiddag in zijn radioshow op Radio 538 dat hij diep geraakt was door het relaas de 19-jarige jongen Sanne, die eerder deze week in het SBS-programma Hart van Nederland vertelde over zijn leven. De zorgverzekeraar wil niet opdraaien voor de kosten van de geslachtsverandering van de jongen, die zich al sinds zijn vroegste jeugd een meisje voelt.

Een dokter in Thailand is bereid om de operatie voor vijftienduizend euro uit te voeren; een bedrag dat de jongen niet kan ophoesten. “Ik heb een verrassing voor je”, zei Gordon. “Ik betaal je operatie.” Het 39-jarige Idols-jurylid, tevens presentator bij Radio 538, benadrukte dat hij de kosten volledig uit eigen zak betaalt.

Wanneer de dolblije Sanne onder het mes gaat, is onduidelijk. Gordon reageerde nuchter op zijn gulle gift, die het leven van de tiener voorgoed zal veranderen. “Voor mij is het niet veel, maar voor jou zal het je leven veranderen”, vertelde hij. [Radio.NL/Novum]