Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veenstra uur langer en met Ekdom op vrijdagavond

Michiel Veenstra krijgt een uur extra zendtijd op 3FM. De nieuwe middagshow zal van 16 tot 19 uur duren. Daarna begint Michiel Veenstra met zijn programma MetMichiel dat eindigt om 22 uur. Veenstra heeft ook voor twee jaar bijgetekend. Eerder begon Coen Swijnenberg om 18 uur, maar hij zal samen met Sander Lantinga de presentator worden van het middagprogramma de Coen en Sander Show. Veenstra gaat op vrijdagavond samen met Gerard Ekdom een show maken onder de naam “Ek-stra Weekend”.

Daarmee nemen ze het tijdsslot over van Lantinga & Swijnenberg die nu nog elke vrijdag tussen 19 en 22 uur zijn te horen. De nieuwe tijdstippen stonden al lange tijd op het verlanglijstje van de zenderleiding van 3FM. Bijna alle commerciële radiostations hebben een middagshow die van 16 tot 19 uur duurt.

Door de wijzigingen veranderen ook enkele producers van baan. Maike van Pelt stapt over naar het School TV Weekjournaal en Bart Arens krijgt een eigen nachtprogramma op 3FM. Beide ondersteunden Coen Swijnenberg bij zijn werkzaamheden. Astrid de Jong zal de producer blijven van de middagshow. Dit zijn de veranderingen in het uitzendschema van 3FM.

Maandag tot en met donderdag:
16-19 uur: De Coen en Sander Show
19-22 uur: MetMichiel

Vrijdag:
16-19 uur: De Coen en Sander Show
19-22 uur: Ek-stra Weekend (met Michiel Veenstra en Gerard Ekdom)

Michiel Veenstra produceerde in het verleden onder andere de ochtendshow op Radio Veronica en programma’s op Radio 538. Daarvoor heeft hij gewerkt als journalist bij de Twentsche Courant, als deejay van Kink FM en Radio 538 en als zelfstandig ondernemer bij Angry Bytes. Gerard Ekdom begint bij de Stadsomroep Utrecht en komt vervolgens terecht bij Radio 3FM in de nachtopleiding. Ook is hij nog eventjes te horen op Magic FM en HOT Radio. Na programma’s in het weekend en de nacht krijgt hij de mogelijkheid om de Arbeidsvitaminen te presenteren. Al vanaf 17 september 2001 presenteert hij dit programma elke werkdag op 3FM. [JS/Radio.NL]