Headlines uit de krant: maandag 27 december

De eredivisieclubs wilden eens wat anders en kozen mede daarom woensdag om met het bedrijf van mediaondernemer John de Mol in zee te gaan. Zijn bedrijf, Talpa, beschikt met ingang van volgend voetbalseizoen over de tv-samenvattingsrechten van het voetbal en dat zorgde voor nogal wat commotie, terwijl De Mol niet van plan is veel te veranderen aan de registratie van de duels.

“Wel wil ik de emotie rond het spelletje meer in beeld brengen. Binnen, maar vooral ook buiten de krijtlijnen”, legt hij donderdag uit. Lees verder

BBC
Hoe gebruikt men een draaideur op de juiste wijze? De Britse nieuwszender BBC heeft beslist dat het aan haar werknemers het antwoord op die vraag zal duidelijk maken. Dat schrijft de krant Sun vrijdag. De BBC, die in Groot-Brittannië ook vaak ‘Auntie Beeb’ wordt genoemd, stuurde een brief naar al haar werknemers nadat één van hen de nagel van zijn voet brak door toedoen van één van de draaideuren in de BBC-kantoren in Birmingham. Lees verder

Tina
Een man die zich voordeed als redacteur van het meidenblad Tina is vrijdag veroordeeld tot 180 uur werkstraf of, als hij die niet uitvoert, drie maanden cel. De man krijgt daarnaast een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Dat besliste de rechtbank in Haarlem vrijdag. Lees verder

Autovisie
De ex-hoofdredacteur van het autotijdschrift ‘Autovisie’, Nico de Jong, is afgelopen woensdag in Leusden op 71-jarige leeftijd overleden. Onder leiding van De Jong groeide Autovisie na 1974 uit tot het meest toonaangevende autotijdschrift van Nederland. Lees verder

Voetbal
Zondagavond zeven uur wordt het voetbal kijken bij John de Mol. Maar wie presenteert het voetbal en wie maakt de beelden? Mart Smeets heeft al een open sollicitatie de deur uit gedaan. Jack van Gelder is een persoonlijke vriend van John de Mol. Wilfred Genee werkte bij Sport7 voor hem. En zelf is De Mol wel gecharmeerd van Dione de Graaff. Lees verder

SBS6
De documentaireserie over HFC Haarlem gaat door. Televisiezender SBS6, productiemaatschappij Eyeworks en de voetbalclub hebben overeenstemming bereikt. De eerste aflevering van de achtdelige serie wordt in april uitgezonden. Met de opnames wordt in de loop van januari begonnen. De afleveringen gaan 25 minuten duren en worden zaterdagmiddag om half zes vertoond. Op zondag volgt een herhaling. De serie is een initiatief van de eerstedivisionist en hoofdsponsor Imca. Met succes benaderden zij SBS6 en productiemaatschappij Eyeworks, dat eerder verantwoordelijk was voor de real life soap over volkszanger Frans Bauer. Lees verder

Sport
Geen voetbalsamenvattingen meer: het is even slikken voor de mensen van Studio Sport. ,,Na veertig jaar zijn we ingeruild voor een jonger exemplaar”. De oude dame zucht. Nostalgie hangt om haar heen en lang was dat haar kracht. Nu is zij daarop juist afgeschreven. ‘Studio Sport’ moet verder zonder de vaste partner, de eredivisie voetbal. ,,We waren veertig jaar getrouwd en zijn ingeruild voor een jonger exemplaar”, constateert Jan de Jong. Hij leidde namens de NOS de onderhandelingen, die woensdag voor hem op een teleurstelling uitliepen. De Eredivisie CV verkocht het samenvattingsrecht aan John de Mol. Lees verder