Headlines uit de krant: vrijdag 17 december

Zeven van de acht personen die dinsdag werden aangehouden op verdenking van verspreiding van illegale kopieën van films, muziek en computerspellen op internet, zijn een dag later weer vrijgelaten. Een woordvoerder van het parket heeft dat donderdag bevestigd.

Het zevental blijft verdacht in het onderzoek naar grootschalige uitwisseling van gratis bestanden. Een verdachte zit nog vast, maar justitie wil niet spreken van een hoofdverdachte. Lees verder

Condoom
Tygo Gernandt heeft de stemmen ingesproken van drie pratende condooms. Dit meldt SBS6 woensdag. Het gaat om drie tekenfilms waarin de aandacht wordt gevestigd op aids. De filmpjes, die onder de naam ‘The Three Amigos’ door het leven gaan, zijn vanaf 24 december te zien bij SBS6, Net5 en Veronica. Lees verder

Journalisten
De overname van de Franse perscombinatie Socpresse door vliegtuigfabrikant Serge Dassault in juni heeft geleid tot een massale uittocht van journalisten. Tot dusverre zijn 270 van de 2748 journalisten van Socpresse opgestapt. Lees verder

James
Gisteren ging de Godfather of Soul, James Brown, onder het mes. Bij de zanger is prostaatkanker geconstateerd, de operatie is gelukkig succesvol verlopen. Lees verder

Rappers
Tien bekende en minder bekende Nederlandse hiphoppers gaan jongeren wijzen op de gevaren van vuurwerk. Ze hebben een nummer en een videoclip opgenomen onder de titel ‘Vingers in de lucht’. De rappers werken samen als de gelegenheidsformatie 10Klapper Da Project. Dat heeft de stichting Consument en Veiligheid donderdag bekendgemaakt. Lees verder

Satellietzender
De Tweede Kamer heeft donderdag via een wijziging van de begroting van Buitenlandse Zaken vijftien miljoen euro beschikbaar gesteld voor de oprichting van een onafhankelijke satellietzender gericht op Iran. Het amendement van GroenLinks en VVD werd met algemene stemmen aangenomen. Lees verder

Kerst
Britse muziekliefhebbers hebben het nummer ‘Fairytale of New York’ van The Pogues en Kirsty MacColl tot het beste kerstliedje gekozen in een peiling van de muziekzender VH1, aldus de BBC donderdag. De originele versie van ‘Do They Know it’s Christmas’ uit 1984 van Band Aid staat op de tweede stek. ‘Last Christmas’ levert Wham de derde plaats op en Slade met ‘Merry Xmas Everybody’ is nummer vier. De nieuwe versie van Do They Know it’s Christmas’ van Band Aid 20 staat op vijf. Lees verder

Krant
De PvdA wil dat de Rotterdamse gemeenteraad uitspreekt dat het Rotterdams Dagblad moet blijven. Dat is voor de lokale politiek van belang, stelt hij, mede vanwege de opiniërende bijdrage van deze krant aan de ontwikkelingen in Rotterdam. Uitgeefconcerns PCM en Wegener hebben het plan een aantal kranten (Algemeen Dagblad, Rotterdams Dagblad, De Dordtenaar, Rijn en Gouwe, Utrechts Nieuwsblad, Haagsche Courant, Goudsche Courant en Amersfoortse Courant) samen te voegen tot een randstedelijke uitgave. Lees verder

Persprijs
Rotterdams Dagblad-redacteur Frans Alten heeft de Culturele Persprijs 2004 van ‘Toerisme Vlaanderen & Brussel’ gewonnen. Alten ontving zijn prijs – een oorkonde en een geldbedrag – voor zijn artikel ‘De vele vrouwen van Fernand Khnopff’, dat naar aanleiding van een tentoonstelling in Brussel verscheen in het RD van 24 januari 2004. Lees verder

Gerelateerde berichten