Search
Close this search box.

Moord op Theo van Gogh tv-moment 2004

Het Veronica Magazine heeft bureau Trendbox onderzoek laten doen naar het tv-moment van 2004. De moord op Theo van Gogh heeft veruit de grootste impact gehad op de Nederlandse tv-kijker in 2004. 46% antwoordt dat de moord op 2 november hét tv-moment van 2004 is.

De begrafenis van André Hazes wordt door 10% van de ondervraagden als hét tv-moment gezien. 9% van de Nederlandse tv-kijkers geeft aan dat het overlijden van Guusje Nederhorst de grootste impact heeft gehad. De dood van Guusje heeft vooral bij vrouwelijk tv-kijkend Nederland (14%) grote indruk gemaakt. De bijzetting van prinses Juliana in de Nieuwe Kerk in Delft was voor 7% van de ondervraagden het indrukwekkendste moment van 2004. Vooral voor respondenten van 50 jaar en ouder (10%) was dit het tv-moment van 2004.

De dramatische val van Leontien van Moorsel tijdens de olympische wegwedstrijd in Athene heeft op 3% van de tv-kijkers indruk gemaakt. De vrijlating van Arjan van Erkel, medewerker van Artsen zonder Grenzen, was voor 3% van de tv-kijkers  een indrukwekkend tv-moment. Ook de strijd van George Bush om het presidentschap van Amerika, was voor 3% van tv- kijkend Nederland indrukwekkend genoeg om te noemen als tv-moment.

De ruimtereis van kosmonaut André Kuipers in april heeft op 2% van de ondervraagden de meeste indruk gemaakt. De overwinning van Pieter van den Hoogenband op de olympische 100 meter in Athene was voor 2% van de Nederlandse tv-kijkers hét tv-moment. Vooral voor de leeftijdsgroep 16-24 (4%) was dit de opvallendste gebeurtenis. De omstreden wissel van Arjen Robben door bondscoach Dick Advocaat op het EK in Portugal heeft een blijvende indruk gemaakt op 2% van de kijkers. De resultaten staan deze week in Veronica Magazine. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten