Radio Limburg 97 FM verdubbelt bereik

Het regionale commerciële station Radio Limburg 97 FM zag in de periode september-oktober de zender, volgens het Continu Luisteronderzoek (CLO) haar bereik met 2.7% stijgen tot 6.4%. Het vernieuwde muziekformat dat deze zomer werd ingevoerd en de nieuwe vormgeving van het station heeft duidelijk aan meer luisteraars geholpen.

Nadat er eerder al een stijging waarneembaar was in de groep 20-35-jarigen, zag Radio Limburg 97 FM in september-oktober het bereik in de groep 20-49-jarigen toenemen met 2.8% tot 5.5%. “Alle reden voor een feestje”, aldus directeur Marcel Limbourg. “Het bewijs is geleverd dat de ingeslagen weg de juiste is”.

Limbourg, die als investeerder vanaf de start betrokken is bij de zender nam in april van dit jaar zelf het management van Radio Limburg 97 FM over. De reorganisatie die daarop volgde bezorgde hem echter veel kritiek. “maar de cijfers spreken boekdelen en bevestigen dat de keuze voor het huidige zenderprofiel correct was”, aldus de directeur.

“De torenhoge schulden van de zender zijn inmiddels afgelost. De ‘break- even’ omzet is bereikt. En wij hebben veel plezier in wat we doen. Volgens het radiostation weten adverteerders het station ook steeds makkelijker te vinden. En dat is waar het uiteindelijk om draait. In 2005 maken wij dus gewoon winst, zoals het hoort”, aldus Marcel Limbourg. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten