Renovatie NoordzeeFM kerstboom op de Dam

Radio Noordzee FM is woensdagmiddag begonnen met een renovatie van de kerstboom die de zender in de ochtend op de Dam in Amsterdam liet plaatsen. Veel voorbijgangers vonden de boom lelijk, kaal en bruin. De top hing scheef en aan de onderkant leek het alsof er hap uit was genomen, zo liet AT5 weten. Noordzee erkent dat de uit België afkomstige boom lelijk is. ,,De eerste boom die we bestelden, knakte doormidden”, aldus een woordvoerder.

,,Toen kregen we een tweede boom, maar die was lelijker dan we dachten.” Een andere mooie boom had de leverancier niet direct voorhanden. NoordeeFM heeft daarom besloten er een ,,groot kerststuk” van te maken. ,,We halen eerst de lelijke takken eraf en plaatsen er een kleinere boom tegenaan.”

,,Die boom is erg armoedig voor het mooiste plein van Nederland”, reageert directeur K. Klesman van Madame Tussauds, het wassenbeeldenmuseum dat pal tegenover de kerstboom staat. Buitenlandse toeristen krijgen volgens hem op deze manier geen hoge dunk van de hoofdstad. ,,Als je het vergelijkt met kerstbomen in New York, Londen of Parijs, komen wij er schamper van af.”

NoordzeeFM moet donderdag om 17.00 uur klaar zijn met de restauratie. Dan zullen directeur Erik de Zwart en acteur Winston Gerschtanowitz de lampjes ontsteken in de kerstboom en verzorgt zangeres Maud een optreden. Ook wordt dan ,,de reclame onthuld”. De radiozender mag van de gemeente Amsterdam maximaal 20 procent van de takken volhangen met reclame. [Radio.NL/Planet]

Gerelateerde berichten