Talpa strijdt ook om WK 2010

Nog voordat definitief bekend is wie de eredivisierechten in handen krijgt, gaat Talpa-baas John de Mol opnieuw de strijd aan met de NOS. Dit keer gaat het om de verdeling van de televisierechten voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010 in Zuid-Afrika.

De wereldvoetbalbond Fifa is de veiling van deze rechten maandag begonnen, zo meldt Het Financieele Dagblad. ‘We zouden gek zijn als we niet naar die tender zouden kijken’, zegt woordvoerder Thomas Notermans. ‘Onze belangstelling is breder dan alleen de beelden van de eredivisie.’Voor het eerstvolgende WK heeft de NOS de rechten in handen. Het gaat om het WK van 2006 in Duitsland.

Jan de Jong van het sportrechtenbureau van de Publieke Omroep zegt dat de NOS ook interesse heeft in het WK van 2010. Hij meldt dat de NOS kijkt naar de mogelijkheid om samen met andere Europese omroepen een bod neer te leggen. Versatel en UPC hakken pas later de knoop door over een eventueel bod op het WK 2010. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten