Headlines uit de krant: woensdag 5 januari

Tivo, maker van videorecorders met een harde schijf, komt met TiVoToGo om programma’s naar de pc en laptop te brengen. Dat heeft Tivo bekendgemaakt. TiVoToGo is een toevoeging van software op de pc voor de abonnees van de Series2 Tivo recorders, maar werkt niet met de Tivo rcorders voor DirecTV, de satellietaanbieder.

Die technologie werkt alleen met computers die op Windows XP of Windows 2000 besturing draaien, later volgt de Macintosh-versie. De pc’s moeten in een thuisnet met de recorder verbonden zijn. Lees verder

TV-actie
Het gebeurt niet vaak dat televisiezenders of -makers de handen ineenslaan om een grootschalige tv-actie voor een goed doel op poten te zetten. Maar als dat gebeurt, zoals komende donderdag voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië, blijken dergelijke inzamelingsacties vaak zeer effectief. Dat leren ervaringen uit de afgelopen jaren. Een tv-avond voor de slachtoffers van het geweld in Rwanda zorgde in 1994 voor 41,5 miljoen gulden. Lees verder

AD
De internetsite van het Algemeen Dagblad heeft een recordjaar achter de rug. In 2004 is ruim 91 miljoen keer een AD-webpagina bekeken. Het vorige record, van bijna 85 miljoen pageviews, dateert van 2002. Lees verder

2005
Een kraakvers televisiejaar betekent uiteraard ook kraakverse programma’s. Humor, drama, kokkerellen, dieren, sport en reizen. Van alles zit staat er op het programma. Om niet te verdrinken in het nieuwe aanbod heeft Sp!ts een overzicht voor je gemaakt. Lees verder

Marco
Marco Borsato en René Froger hebben hun vakanties in de tropen onderbroken voor de Nationale actie voor Azië, een gezamenlijk televisieprogramma van de publieke omroep, RTL 4 en SBS 6, dat donderdag wordt uitgezonden. Volgens producent Eyeworks, dat rond de jaarwisseling ‘eindeloze lijsten met prominenten’ heeft afgebeld, was nagenoeg iedereen bereid om mee te werken. Lees verder

UMTS
Meer dan twee dozijn netwerkbedrijven en telecomaanbieders uit de hele wereld werken samen aan de opvolger van de UMTS-standaard, ‘super 3G’. Zesentwintig internationaal opererende bedrijven uit de telecomindustrie slaan de handen ineen om de specificaties van de volgende generatie UMTS te definiëren. In 2007 moeten ze gereed zijn, in 2009 moet de techniek op de markt komen en snelheden van tussen de 30 en 100 megabit per seconde kunnen halen, even snel als dan de snelste ADSL- en tc-kabelaansluitingen zullen zijn. Lees verder

Curry
Na wifi van Vic Hayes c.s., is podcasting van Adam Curry de tweede Nederlandse ict- uitvinding die de wereld in hoog tempo verovert. Opnieuw blijkt innovatie niet stuurbaar met nota’s en platforms, of wat er al niet verzonnen moet worden om het verloren gegane Nederland te herstellen. Vrijheid en toewijding aan internet brachten Adam Curry de vinding. Die was op zich onontkoombaar, maar Curry was de eerste en hij is, blijkens internationale verslagen, nog niet vergeten als een van de eerste fameuze MTV-vj’s. Lees verder

Ikon
De IKON heeft de Britse satire Mr Charity afgelast vanwege de tsunamiramp in Azië. De eerste aflevering van de BBC-serie zou vrijdag worden uitgezonden. De satirische reeks neemt liefdadigheidsacties op de hak. Lees verder

Brein
Brein heeft beroep in de Zoekmp3-zaak aangetekend. De organisatie wil voor eens en altijd duidelijk hebben dat linken naar illegale bestanden niet mag. Na de eerdere acties van Brein is Zoekmp3 vorig jaar al van het toneel verdwenen, maar Brein wil alsnog een principiële uitspraak. De organisatie loopt namelijk naar eigen zeggen nog altijd tegen een muur van onbegrip aan waar het gaat om het linken naar illegale bestanden. Lees verder