ID&T Radio wordt Slam FM [Update]

Het landelijke commerciële radiostation ‘ID&T Radio’ zal om 12.00 uur vanmiddag (31 januari) haar naam veranderen van ID&T Radio in de oude naam ‘Slam FM’. Ook de muziek keuze is aangepast, het dance station draait nu hoofdzakelijk Top40 hits. Vanwege de nieuwe start van het station maken de deejay’s van het station sinds vannacht ook gebruik van een nieuwe uitzendstudio.

Hoelang het vernieuwde station SlamFM gebruik kan maken van het nieuwe format is niet duidelijk. Volgens Radio 538 houdt ID&T / Slam FM zich niet aan het format op basis waarvan de radiozender zijn frequentie heeft gekregen. Radio 538 wil dat ID&T/SlamFM de programmering meteen verandert, anders stapt het bedrijf definitief naar de rechter.

ID&T Radio / Slam FM wil niet op de eisen ingaan van Radio 538. “We draaien 75 procent dance en de overige 25 procent is urban. Daarmee blijven we binnen het format” , stelde Michel de Winter van ID&T.

Het Commissariaat voor de Media maakte in december bekend te onderzoeken of ID&T zich aan de Mediawet houdt. De zender zou te veel hitsingles draaien in plaats van dance. Volgens Radio 538 onderscheidt ID&T zich te weinig als dancezender, terwijl het op basis daarvan wel de frequentie voor het schappelijke bedrag van 2,5 miljoen euro zou hebben verworven. [Radiowereld.NL]