WDR4 blijft toch nog op Kabelnet Leiden-Bollenstreek

Op woensdag 2 februari zal kabelexploitant Casema wijzigingen aanbrengen in het radiopakket dat via het kabelnet in de regio Leiden en de Bollenstreek wordt doorgegeven. Abonnees van Casema zullen voortaan ook kunnen luisteren naar de jazz-zender Arrow 90.7 FM, de regionale zender City FM Classic Rock, en de buitenlandse zenders Radio Vlaanderen Internationaal, Deutschlandfunk en Radio France Internationale. Daarnaast zal Casema de Duitse muziekzender WDR 4 ook blijven doorgeven.

Verdwenen zenders
De Regionale Programmaraad Leiden en omgeving en de Programmaraad Bollenstreek hebben onlangs het jaarlijkse advies over het radiopakket uitgebracht aan Casema. Uit het radiopakket verdwijnen VRT Radio 1 en 2, BBC 2 en 4, alsmede het onlangs gestopte Colorful Radio.

Katwijk en Valkenburg
Katwijk en Valkenburg krijgen vanaf 2 februari ook Radio Veronica op de kabel. In de overige gemeenten was deze zender al op het kabelnet aanwezig.

Radio 227
Voor Casema is het technisch nog niet haalbaar het signaal van Radio 227 vanuit Alphen aan de Rijn door te geven aan Leiden / Bollenstreek. Casema heeft er daarom voor gekozen om de Duitse muziekzender WDR 4 door te blijven geven.

Kerkradio

Doorgifte van WDR 4 in Katwijk en Valkenburg is echter niet mogelijk omdat in deze gemeenten de plaatselijke kerkradio de frequentie 105,8 MHz al gebruikt. [Radiowereld.NL]