Search
Close this search box.

Uw Vliegende Radiowereldreporter in de Lage Landen

Wohoo, deel 66, nog 600 te gaan, en dan: Woahaahahhahaa. Ok, dit slaat nergens op. Maar goed, ik was weer eens in Nederland, en daar zou een hoop veranderd moeten zijn in de ether, en op de radio. De dominante positie van Skaai is eindelijk doorgebroken. 538 draait skaaie Toto tussen de house, en is daarmee marktleider geworden. Of nou ja, landelijk marktleider, want als je per provincie kijkt dan winnen de provinciale omroepen op hun bejaarde gemakje. 3fm heeft nog net iets meer luisteraars dan Radio 10 Gold – een AM zender – maar dat zal wel komen omdat de 1008 tot in Frankrijk rijkt. Of zo.

Anyway, ik was een paar dagen in Nederland en scande tijdens het reizen van oma naar Radio.NL-redactiemiddag natuurlijk voortdurend de FM band, net zoals ik dat hier in de VS doe, als ik van Columbus naar Washington rijd. En ik moet zeggen: het viel me behoorlijk tegen. Sterker nog, ik gooi gelijk de conclusie van de column eruit: er is nul variatie in de Nederlandse ether. Lees verder