Search
Close this search box.

Jeroen van Inkel opent Radioschool

Radio Veronica deejay Jeroen van Inkel heeft afgelopen donderdag de eerste radioschool van de Benelux geopend in Hilversum. De radioschool is een online platform voor leden van Veronica. De ‘Veronica Radio School’ zal vanaf augustus 24 leerlingen gaan opleiden tot echte radiotalenten.

Opening inschrijving
Tijdens de opening aan de Larixlaan in Hilversum presenteerde de Vereniging Veronica haar nieuwe Radioschool. Onder de aanwezigen waren naast Veronica deejay Jeroen van Inkel ook Joris Hillebrand (Voorzitter Vereniging Veronica) en nieuwslezer / schoolmeester Arend Langeberg aanwezig.

Lidmaatschap
Een lidmaatschap van de Radioschool kost voor Veronica leden eenmalig 25 euro. Bij dit lidmaatschap krijgt men meteen aan aantal leuke goodies. Inschrijven kan tot 30 juni 2005. Het is ook mogelijk een demo mee te sturen. Daarna gaat men met behulp van de media-academie 24 mensen selecteren voor de Radioschool die in augustus van start gaat.

De lessen
Alle lessen kunnen gevolgd worden tijdens de schoolvakanties en via de website van de Radioschool. Leden van de radioschool kunnen tijdens de lessen veel werkervaring opdoen in de radiowereld. Hierbij kan men onder andere denken aan online cursussen volgen, bijeenkomsten met radiomakers uit het vak, redactie, productie, marketing, sales, masterclasses, stageplaats en begeleiding van radiotalenten.

Tevens is het de bedoeling dat de leerlingen van de Radioschool in 2006 meedoen aan een nieuwe webstation van de Radioschool. Leden van de Radioschool kunnen daarvoor zelf programma’s aanleveren. Jeroen van Inkel: “Het is beslist geen school voor alleen maar dj’s”. Ook gaat de Radioschool samenwerken met de Olon.

Voorzitter Vereniging Veronica Joris Hillebrand: “Er is veel behoefte in de radiowereld aan dit soort opleidingen, met name aan productie en redactie”. Leerlingen gaan daarom ook radio ervaring opdoen bij landelijke omroepen, waaronder Radio Veronica, Sky Radio en Kink FM, maar ook bij diverse lokale omroepen zoals Salto uit Amsterdam.

Bus
Tijdens de opening van de Radioschool werd ook de bus van de Veronica Radioschool gepresenteerd. Deze bus zal in augustus het land in trekken. In de bus kunnen dan ook radio uitzendingen gemaakt worden. Meer informatie is te vinden op de website van de Radioschool. [Radiowereld.NL]