Zerobase op komst in Denemarken

Na Nederland zal ook de FM-band in Denemarken opnieuw ingedeeld gaan worden. Dit maakte de Deense minister van Cultuur, Brian Mikkelsen, vorige week bekend. Door de herindeling zal er meer ruimte komen voor commerciële radio in Denemarken.

Landschap
Momenteel is Sky Radio het enige landelijke commerciële radiostation in Denemarken. Sky heeft hierbij een dekking van 75%. Daarnaast heeft Denemarken een fors aantal lokale en regionale commerciële radiostations. Velen hiervan werken samen om zo een grotere dekking te hebben. Radio 100FM is hier een goed voorbeeld van. Oorspronkelijk had dit pakket een dekking van 35%, maar door samen te werken met andere lokale stations is de dekking van 100FM inmiddels al uitgebreid naar ongeveer 50%.

Vooralsnog heeft de commerciële radiomarkt nog steeds erg zwaar in Denemarken. Een groot deel van de stations draait dan ook verlies. Momenteel zijn Sky Radio en 100FM de enige stations die nog een redelijk marktaandeel weten te behalen, maar ook zij sloten het jaar 2004 dan ook af met een tekort. De publieke omroep DR heeft met een gezamenlijk marktaandeel van bijna 65% de touwtjes nog steeds in handen, al daalt dit marktaandeel inmiddels wel gestaag. Lees verder

Gerelateerde berichten