B.B. King zegt Nederland vaarwel

De levende blueslegende B.B. King heeft maandag zijn laatste optreden in Nederland gegeven. King zat op het podium met zijn gitaar Lucille op schoot.

De levende blueslegende B.B. King heeft maandagavond zijn laatste optreden in Nederland gegeven. De legendarische muzikant zocht tijdens het concert in de Rotterdamse Ahoy’ regelmatig contact met zijn publiek. Het hele concert speelde de bijna 80-jarige B.B. King zittend op een stoel.

B.B. King deed Nederland in een week twee keer aan. De concerten maakten deel uit van een veertiendaagse ’80th Birthday Celebration Tour’ door Europa. Vorige week donderdag speelde de muzikant nog in Groningen. De verwachting is dat dit het laatste concert is van de blueslegende in Europa, omdat hij heeft aangekondigd het rustiger aan te willen doen.

Riley B. King zat op het podium van Ahoy’ met zijn geliefde gitaar Lucille op zijn schoot. Het verhaal van deze gitaar is bijna even beroemd als de muzikant zelf. In de jaren vijftig brak tijdens een van de optredens een gevecht uit tussen twee jaloerse mannen. De tent vatte vlam, iedereen vluchtte en King liet zijn gitaar binnen liggen. Hij rende terug naar binnen om de gitaar met gevaar voor eigen leven te redden. Later kwam hij erachter hij dat de vechtpartij ging om een vrouw met de naam Lucille.

[Novum]