Paula Abdul strijdt voor nieuwe manicurewetgeving

‘American idol’ jurylid Paula Abdul verzoekt Amerikaanse wetgevers dringend om nagelsalons te dwingen hun spullen goed schoon te houden.

Nagelsalons in de Verenigde Staten moeten worden via de wet worden gedwongen hun spullen goed schoon te houden. Dat heeft zangeres en choreograaf Paula Abdul gezegd tijdens een rechtszaak die zij heeft aangespannen tegen een salon. Abdul kampt met gezondheidsproblemen sinds zij vorig jaar april een onhygiënische manicure heeft ondergaan.

De zangeres en danseres is sinds het bezoek vaste klant bij het ziekenhuis en onderwerp van spot in een Amerikaanse talkshow. “Als professioneel danser ben ik gewend aan pijn, maar dit keer was de pijn zo ondraaglijk dat ik het uitschreeuwde als mijn haar mijn duim raakte”, zegt Abdul.

Klanten staan bloot aan bacteriële infecties als manicuren hun werktuig tussen verschillende behandelingen niet goed schoonmaken. “Ik ben publiekelijk voor schut gezet”, vindt Abdul. “Daarom vraag ik u met een open hart en een onzelfzuchtige agenda om dit wetsvoorstel te aanvaarden”, vroeg zij de rechter in haar slotpleidooi.

[Novum]