Headlines uit de krant: woensdag 20 juli

De BBC overweegt adverterentieruimte te gaan verkopen op zijn website. Voorlopig wil de BBC er alleen buitenlandse bezoekers (goed voor bijna de helft van het bezoek) mee lastig vallen en verder belooft het dat de nieuwspagina’s voorlopig geschoond zullen blijven van commerciële uitingen. Op andere delen van de site worden advertenties niet langer uitgesloten.

Dat zegt Ashley Highfield, hoofd nieuwe media van de BBC , tegen The Guardian die tegelijk aankondigde dat de BBC ook downloads van series als Doctor Who en Blue Planet tegen betaling gaat aanbieden. Eerder wees de BBC adverteren op de site nog resoluut van de hand. Lees verder

Apple
Apple heeft in zes maanden tijd de verkoop van muziek via zijn internetwinkel iTunes verdubbeld. De Amerikaanse computerfabrikant, die door de enorme populariteit van zijn iPod-muziekspeler weer fraaie winsten laat zien, meldde maandag dat de mijlpaal van een half miljard verkochte nummers is gepasseerd. In januari stond de teller nog op 250 miljoen. Lees verder

BBC
Engelse publieke omroep BBC gaat op internet een winkel openen waar internetters van buiten Engeland veelbekeken tv-series als Doctor Who kunnen downloaden tegen betaling. De BBC begint plannen te maken over de praktische uitvoering van de grensoverschrijdende handelsplannen. In een interview met de Engelse krant The Guardian zegt BBC-internetbaas Ashley Highfield extra geld te willen verdienen via de nog in te richten downloadwinkel. Bovendien is Highfield van plan advertenties op de BBC-sites te gaan tonen. Die zijn enkel te zien door internetters van buiten Engeland. Engelsen betalen immers al kijk- en luistergeld om reclameloos de BBC te consumeren. Lees verder

Gore
De voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore begint volgende maand een televisiestation. Het station moet in zeker 20 miljoen huishoudens te zien zijn. Current, zoals de kabelzender heet, is bedoeld als een soort actualiteitenzender, waarop ook veel lifestyle-onderwerpen aan de orde komen. Gore wil vooral de ‘internetgeneratie’ tussen 18 en 34 jaar aanspreken. Lees verder

Media
Een prikactie onder het personeel van de distributeur van tijdschriften Aldipress heeft dinsdag niet geleid tot vertraging van de bezorging. Dat heeft het bedrijf laten weten. Een einde aan het CAO-conflict tussen Aldipress en de vakbonden is voorlopig echter niet in zicht.
Aldipress bezorgt bladen als Autoweek, Libelle, Story, Viva en Vrij Nederland bij supermarkten, warenhuizen en tijdschriftenwinkels. Leden van de vakbonden FNV Kiem en CNV Dienstenbond demonstreerden dinsdag een uur lang bij de poort van het bedrijf om te laten zien dat ze de distributie volledig plat kunnen leggen. Lees verder

ABC
Tenniskampioenes Venus en Serena Williams zeggen dat hun realityshow ‘Venus & Serena: for real’ anders is dan andere realityshows. “Wij zitten namelijk niet de hele dag te luieren. Dit programma laat zien hoe hard wij werken en wat het allemaal vergt om op Wimbledon te winnen”, vertelen de twee aan de New York Daily. De show is vanaf woensdag te zien op de Amerikaanse zender ABC. Lees verder

Reality
Alles voor de kijkcijfers, zal Britney hebben gedacht nu zij het plan heeft opgevat haar bevalling te laten zien in haar realityshow Chaotic. Lees verder

Pulse
Sanoma Uitgevers stopt met het entertainmenttijdschrift Pulse. De laatste editie van het tweewekelijkse blad verschijnt op 2 augustus, meldde de uitgever dinsdag. Sanoma lanceerde Pulse, dat was gekoppeld aan het gelijknamige RTL4-programma van Reinout Oerlemans, juni vorig jaar. Lees verder

Veronica
De tv-makers van Veronica noemen hun programmering voor het aankomende tv-seizoen “verleidelijker dan ooit”. Dat meldden zij dinsdag tijdens de presentatie van de programmering van de drie SBS-zenders (SBS6, Net5 en Veronica) in Amsterdam. Dit najaar begint Veronica met een nieuwe realityserie waarin elf mooie vrijgezelle Nederlandse en Vlaamse mannen en vrouwen hun intrek nemen in een exclusief hotel. In ‘Paradise Hotel’ geldt er voor hen één voorwaarde: ze moeten een koppel vormen met een partner van de andere sekse en samen een kamer delen. Doen ze dat niet, dan moeten ze vertrekken. Lees verder

Talpa
DutchView heeft met de nieuwe televisiezender Talpa een meerjarige overeenstemming bereikt over het leveren van faciliteiten en huisvesting. De overeenkomst bestaat in principe uit een volledige digitale workflow van het promo-, archief- en uitzendproces en het onderbrengen van een aantal onderdelen van Talpa op het Media Park. Zo zal in het gebouw van Ciris een uitzendstraat worden gevestigd, worden de Talpa-studio en de studioregistratie ondergebracht in het Studiocentrum van DutchView en wordt de MCR van NOB Cross media facilities gebruikt voor de verbindingen. In totaal zullen circa 160 medewerkers aan Talpa programma’s rond de studio’s van DutchView op het Media Park worden gehuisvest. Lees verder

Prive
Het weekblad Privé negeert het verbod van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) om foto’s te plaatsen die afgelopen zondag zijn gemaakt van kroonprins Willem-Alexander, prinses Máxima en de prinsesjes Amalia en Alexia. Het weekblad ligt dinsdag, een dag eerder dan gebruikelijk, in de winkels met Máxima en Alexia groot op de voorpagina. Lees verder

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email