Column: Het succes van Radio Veronica’s “Somertijd”

Een tijdje geleden raakte ik in gesprek met een radiocollega. Het onderwerp van gesprek was Jeroen van Inkel en zijn toenmalige middagprogramma bij Radio Veronica. Jeroen stapte destijds met veel tamtam over van Radio 538 naar Radio Veronica. Die tamtam had vooral te maken met het feit dat Radio 538 hem niet zomaar wilde laten gaan. Men hield Jeroen, naar mijn idee terecht, aan het contract dat hij had getekend.

Iets dergelijks hebben we recenter ook met Jack Spijkerman gezien. Men wil weg en de werkgever accepteert dat niet. Gedurende de periode dat ze Jeroen van Inkel nog niet hadden ingelijfd, koos Radio Veronica ervoor om Rob van Someren zolang die uren te laten vullen. Een uitstekende keuze, want deze man weet wat radio maken is. Lees verder