Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Programmaraad Flevoland zet 538 niet in advies

De programmaraad Zuid-Oost Flevoland wil kabelaar UPC adviseren om Radio 538, Yorin FM en SLAM!FM niet op te nemen in het basispakket. Dit blijkt uit een conceptadvies van de programmaraad. Inwoners van de gemeenten Dronten en Lelystad hebben nog tot woensdag de tijd om bezwaar in te dienen.

De programmaraad is van mening dat het basispakket pluriform is samengesteld. Naast de populaire muziekzenders, de klassieke muziekzenders en specifieke doelgroepzenders, kent het pakket ook (internationale) nieuwszenders.

De ‘must carry’ zenders zijn: Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, 747 AM, Omroep Flevoland, lokale omroep, VRT1 en VRT 2.

De zenders die zijn aangewezen zijn door de programmaraad zijn: Sky Radio, RTL FM, Radio Veronica, Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM, Radio 10 Gold, Q-music, Kink FM, Classic FM, Concertzender, BNR Nieuwsradio, BBC World Service, WDR 4, Juize FM, Radio Tamara en Ujala Radio. Er zijn ook nog twee reservezenders aangewezen, te weten Radio France Internationale (RFI) en FunX. [JS/Radio.NL]