Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veronica Magazine bestaat 30 jaar

Veronica Magazine, het grootste weekblad (1 miljoen exemplaren) van Nederland, bestaat deze week precies 30 jaar als programmablad. Als eerbetoon aan de eerste hoofdredacteur van het Veronica Blad, Rob Out, publiceert Veronica Magazine in het eerste nummer van 2006 dertig covers uit dertig jaar Veronica-historie. Deze zeer speciale editie ligt vanaf dinsdag (3 januari) in de winkel.

De piraat Veronica moest vanaf 31 augustus 1974 de uitzendingen noodgedwongen staken. Toen al gaf Veronica een eigen blad uit: ‘192’, dat later tot ‘538’ werd omgedoopt. Veronica kreeg in 1976 publieke zendtijd, waardoor het blad vanaf dat moment kon beschikken over de programmagegevens van alle omroepen. Zo ontstond dat jaar het echte programmablad wat elke week door 3 miljoen mensen wordt gelezen. [Radiowereld.NL]