Headlines uit de krant: maandag 8 mei

Ondanks het eredivisievoetbal en het peloton weggekochte tv-sterren blijft Talpa ver achter bij de verwachtingen. Waar de zender van John de Mol adverteerders begin dit jaar 12 procent marktaandeel beloofde in de doelgroep 20-49 jaar, komt Talpa tot nu toe niet verder dan gemiddeld 7,8 procent.

Vooral in de vooravond, in de periode tussen 18.00 tot 20.30 uur, lijdt de zender pijn: groots aangekondigde programma’s als NSE, Thuis en Samen zijn daar al geflopt en voor Entertainment Live en 7 Plagen dreigt eenzelfde lot. Sterren als Jack Spijkerman, Bridget Maasland, Caroline Tensen, Barend en Van Dorp, Ivo Niehe en Beau van Erven Dorens halen nog slechts een fractie van het aantal kijkers dat ze voor hun overstap trokken. Talpa kostte volgens schattingen van RTL-topman Van Westerloo tot nu toe 140 miljoen euro en leverde hoogstens 50 miljoen euro op. Lees verder

Quote
Zakenblad Quote moet de integrale versie van de gesprekken van vastgoedmagnaat Willem Endstra met de politie van zijn internetsite verwijderen. Dat heeft de advocaat van de erfgenamen van Endstra geëist. Hij eiste dat het blad de gesprekken vrijdag vóór 18.00 uur zou verwijderen, maar de getypte versies waren rond 19.30 uur nog in te zien. Lees verder

Weblogs
De groeiende populariteit van weblogs verandert het wezen van de journalistiek, zegt Paul Molenaar, directeur van Ilse Media. „Consumenten bepalen voor andere consumenten.” Ilse Media lanceerde deze week de nieuwe zakelijke nieuwssite Nu Z. De site bevat Nederlandstalig nieuws voor professionals uit honderden internetbronnen. Nu Z (de z staat voor zakelijk) is bedoeld om de lezers van Nu.nl, ook eigendom van Ilse Media, te voorzien van nieuws op hun vakgebied. Lees verder

RTL
Volgens nog onbevestigde geruchten wordt Erik Mouthaan de opvolger van RTL-correspondent Max Westerman. Volgende week wordt bekend of dat ook echt zo is. Lees verder

Star
Dancing with the Stars heeft er alweer een kloon bij: Zingen met Sterren. Hierin strijden kinderen tegen elkaar door een lied te zingen waarbij ze ondersteund worden door hun grote Nederlandse idool. De sterren die meedoen zijn o.a. René Froger, Jim, Ali B. & Yes-R, Do, Corry Konings en Erik van der Hoff.  Lees verder

Humanist
Als zich geen kandidaat voor overname meldt, valt per 1 januari het doek voor het opinieblad de Humanist. Uitgeverij SWP in Amsterdam ziet door het gestaag afnemende abonneebestand geen perspectief meer voor het tweemaandelijkse tijdschrift, zei uitgever Paul Roosenstein vrijdag. Lees verder

Wereldomroep
De Nederlandse Wereldomroep bereikt wekelijks 50 miljoen mensen. Met behulp van nieuwe media worden dat er nog meer. Op de camping met de wereldontvanger aan het oor Radio Tour de France luisteren – zo kennen de meeste mensen Radio Nederland Wereldomroep. Maar de Wereldomroep biedt meer dan alleen sport, nieuws en berichten van de ANWB alarmcentrale voor vakantievierders. Via duizenden partnerstations over de hele wereld luisteren er per week ongeveer 50 miljoen mensen naar programma’s in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans, Papiaments en Sarnami. Woensdag bouwde de omroep zijn activiteiten verder uit met de officiële lancering van een Arabischtalige website. Lees verder

Mabel
„Het is een beetje onzin wat Mabel zegt. Je kunt niet over de media spreken. Wie zijn dat dan? Ook binnen een krant zijn er journalisten die onderling verschillen in aanpak.” Zo reageert Gerard Schuijt, hoogleraar mediarecht aan de Universiteit Leiden, op de vrijdag door prinses Mabel uitgesproken mening dat media de democratie kunnen bedreigen. Lees verder

6Pack
Het programma 6Pack gaat van SBS6 naar MTV, meldde een MTV-woordvoerster vrijdag. De jongerenshow die wordt gesponsord door een biermerk werd bij SBS6 altijd in de nachtelijke uren uitgezonden en bereikte daar een cultstatus, vooral in studentenhuizen. Lees verder

ONM
De actrice die het script van de soapserie ‘Onderweg naar Morgen’ (ONM) heeft laten slingeren op Schiphol is niemand minder dan sloddervos Liz Snoyink (50). Dat meldden verschillende media donderdag. Het roddelblad Party, dat de vier pagina’s in handen kreeg, heeft het woensdag in onverkorte vorm gepubliceerd. Lees verder

Wild
Ruud de Wild (37) is weer terug bij zijn collega Aafke, dat meldde ’Entertainment Live’. Eerder gingen de twee uit elkaar nadat Aafke haar vriend had betrapt met Mickey Hoogendijk. Lees verder

Mieke
Met haar 51 jaar geldt De rijdende rechter-presentatrice Mieke van der Weij nog steeds als een van de aantrekkelijkste vrouwen op het scherm. Vroeger loog ze wel eens over haar leeftijd, inmiddels accepteert ze de rimpels. De afgelopen vier dagen zat ze in haar thermisch ondergoed te bibberen op een boot voor het nieuwe programma Rondje Delta. Ze heeft net een tekst ingesproken en straks moet ze naar de TROS om de Nieuwsshow van de volgende dag voor te bereiden. In haar overvolle schema heeft Mieke van der Weij ook nog een gaatje kunnen vinden om de jubileumuitzending van De rijdende rechter – al tien jaar een succesprogramma van de NCRV – te promoten die morgen wordt uitgezonden. Lees verder

Fortuyn
Op het Mediapark worden zaterdag twee bussen vol vrienden van Pim Fortuyn verwacht. Ze gaan de vermoorde politicus herdenken op de parkeerplaats, waar Fortuyn vandaag precies vier jaar geleden zijn moordenaar ontmoette. Lees verder

Apeldoorn
Een waardeloze zaak’, zo noemt fractievoorzitter H. Schutte van Leefbaar Apeldoorn het plan van het college van burgemeester en wethouders voor extra geld aan de lokale omroep. Het college wil de lokale omroep een bedrag van 30.000 euro extra geven naast de 150.000 euro die er al voor was uitgetrokken. Voormalige ziekenomroep de Zonnegolf, partner van Omroep Gelderland in Omroep Apeldoorn, zou dat nodig hebben voor de aanschaf van zendapparatuur. Lees verder

Media
De afgelopen week heeft het Standing Committee on Copyright and Related Rights van de World Intellectual Property Organization in Geneve vergaderd over een aantal geplande, uiterst omstreden veranderingen in het Uitzendverdrag. De beoogde veranderingen komen neer op een forse uitbreiding van de rechten van radio- en tv-maatschappijen. Deze maatschappijen krijgen hiermee de volledige zeggenschap over alles wat zij uitzenden, ook al hebben zij de programma’s niet zelf gemaakt of bezitten zij er niet de auteursrechten op. Lees verder

Corsten
Alle aliassen zijn verdwenen, Ferry Corsten werkt alleen nog maar onder zijn eigen naam. Alhoewel, de naam Gouryella, waarmee hij in het verleden samen met Tiësto werkte, leidt nog een slapend bestaan. Onder zijn eigen naam komt 29 mei zijn tweede artiestenalbum L.E.F. uit, het releasefeestje is op 26 mei in de HMH in Amsterdam. Lees verder

Gerelateerde berichten