Radio Decibel aan de Costa Blanca in Spanje

[Update] De Nederlandse radiozender XtraFM in Spanje krijgt vanaf de zomer in 2006 een zusje bij aan de Costa Blanca: ‘Radio Decibel Costa Blanca’. Dit nieuwe radiostation zal deze zomer in Altea, Benidorm en omstreken te ontvangen zijn op 95.3 FM. Naast muziek uit de jaren ‘80 en ‘90 brengt Radio Decibel ook de hits van nu met ook elk uur Nederlands nieuws. Op dit moment zijn de testuitzendingen al te beluisteren via 95.3 FM.

Dit nieuwe radiostation is dit jaar (2006) ontstaan uit een samenwerking tussen XtraFM en het Nederlandse Radio Decibel dat nu in de provincie Noord-Brabant via 5 verschillende etherfrequenties te ontvangen is.

Vorig jaar zomer (2005) was Radio Decibel al te gast in Benidorm om vanuit Hotel Presidente live radioprogramma’s te maken voor Nederland. Tegelijkertijd waren deze programma’s ook te horen via XtraFM. De vele reacties op deze samenwerking heeft XtraFM en Radio Decibel doen besluiten om samen te starten met een nieuwe interactieve radio-editie, speciaal voor de Costa Blanca.

“Het was altijd al de wens van Decibel om een editie in Spanje te beginnen en in XtraFM hebben we een stabiele, professionele en ervaren radiopartner gevonden“, aldus Bas Emons van Radio Decibel. Radio Decibel Costa Blanca zal vanaf 22 mei ook gepresenteerde live programma’s uitzenden tussen 07.00 uur en 10.00 uur en 16.00 uur en 19.00 uur. [Radiowereld.NL]