Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe programmering radiozenders Publieke Omroep

De radiozenders van de Publieke Omroep stappen maandag 4 september over op een nieuwe programmering. De radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en de Concertzender bedienen dan samen een gevarieerd en op elkaar aansluitend pakket. De samenwerking met FunX wordt verder uitgebreid. Aanleiding voor de nieuwe programmering is de opdracht om €13 miljoen te besparen.

De Raad van Bestuur van de Publieke Omroep stelde deze week de programmering van de radiozenders van de Publieke Omroep vast. De afzonderlijke omroepen gaan nu de door hun ingediende programma’s uitwerken.

Jan Westerhof, projectleider van de nieuwe radiostrategie zegt in een persbericht: “Bezuinigen is natuurlijk een erg vervelende bezigheid en vooral voor degenen die het persoonlijk treft, maar het is goed gelukt de inhoudelijke ambities en doelstellingen van de publieke omroep én de posities en wensen van de omroepen te verenigen in één strategie.  De programmering zoals we die vanaf september presenteren ziet er goed uit. En dat is winst, vooral voor de luisteraar.”

Radio 1 gaat de functie van nieuws- en sportzender nog verder aanscherpen. De zender wordt strikt horizontaal geprogrammeerd: elke dag op hetzelfde tijdstip een vast programma van een vaste afzender. Voor het Radio 1 Journaal is drie keer per dag een vaste rol weggelegd. De avond-editie van het Radio 1 Journaal start vanaf september 1 uur eerder om 16.00 uur. De NOS maakt in de weekenden op zaterdag en zondag een totaalprogramma met nieuws en sport, waarbij op zaterdag het accent op nieuws ligt en op zondag op sport. 

Het profiel van de zenders Radio 2 en 3FM wordt vastgehouden. Radio 4 wordt een zender met uitsluitend klassieke muziek, in al zijn variaties.

Het huidige Radio 747 wordt omgevormd tot Radio 5. De veelzijdigheid van de zender blijft, maar Radio 5 programmeert overdag een toegankelijke mix van lichte muziek, informatie, spelletjes en service. De zender richt zich daarmee op een wat ouder publiek. De avonden worden ingeruimd voor de kleine levensbeschouwelijke omroepen en Educom. 

De Concertzender programmeert jazz, wereldmuziek en cross-over. ’s Avonds programmeert de zender informatieve programma’s over kunst, cultuur en wetenschap. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten