Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen Frans Bauer op 100%NL [Update]

De nieuwe radiozender voor Nederlandse artiesten 100%NL zendt geen muziek van volkszangers uit, maar alleen pop, rock en urban. Fans van Frans Bauer zijn bij de zender aan het verkeerde adres, bevestigt een woordvoerder maandag. “Wij bedienen een ander publiek dan dat van Frans. Maar als hij vanavond de studio induikt en een lekker rock- of urbannummer opneemt, zullen we dat zeker draaien.”

De zender, die sinds zaterdag in de lucht is, wil ‘hip en jong’ zijn. Dat betekent speeltijd voor bijvoorbeeld Marco Borsato, Ali B en Kane; artiesten als Bauer, Marianne Weber en Dries Roelvink zijn pas welkom wanneer zij hun stijl veranderen.

Radiozender 100%NL heeft de frequentie van RTL FM overgenomen. RTL FM kreeg in 2003 ten onrechte de radiofrequentie toebedeeld waarop de zender nu is te horen, oordeelde de Rotterdamse rechtbank in oktober vorig jaar. Volgens de rechter had het ministerie een verkeerde beslissing genomen door het zogeheten kavel A9 aan de toenmalige Holland Media Groep toe te kennen, omdat 100%NL een groter percentage Nederlandse muziek beloofde uit te zenden. Vorige maand verloor RTL de zaak ook bij het College van Beroep. [Novum/Radio.NL]

[Update]
Radio.NL heeft een podcast gemaakt over het einde van RTL-FM en het begin van 100%NL.
Luister via radio.nl/podcast of klik hier.