‘Konijntje’ nummer 1 in België dankzij Kicken en Van de Veire

Het nummer “Lief Klein Konijntje” van Henkie is de nieuwe nummer 1 in de Belgische Ultra Top 100. Daarmee wordt “Rood” van Marco Borsato verwezen naar de tweede plek. Twee radiojocks spelen een belangrijke rol bij de doorbraak van het nummer: Patrick Kicken en Peter van de Veire.

Kicken draaide het nummer in mei elke ochtend op Radio Veronica. Door de simpele tekst – in totaal vier regels – en een herkenbare melodie, die van “Glory Glory Halleluja”, is het volgens de deejay een aanstekelijk liedje. Er is ook een filmpje van gemaakt die te vinden is op de website van Kicken. Inmiddels is er ook een officiële ringtone van de plaat.

Van de Veire pikte “Lief Klein Konijntje” al snel op en begon het te draaien op de Vlaamse zender Studio Brussel. Toen Peter zijn ochtendshow vanaf een parkeerplaats presenteerde, mocht Henkie zijn nummer zingen ten overstaan van vele luisteraars van Studio Brussel. Er is ook nog een poging ondernomen om Henkie te laten optreden op Rock Werchter, maar dat ging niet door.

In Nederland moesten Marco Borsato en Henkie ook al met elkaar strijden om de hoogste positie in de hitlijsten. Ze wisselden elkaar een tijdje af in de Download Top 10 van Radio 538. Henkie zegt aangenaam verrast te zijn door het succes van het nummer in de Belgische hitlijsten. “Wie had ooit gedacht dat ik hoger zou komen dan Marco Borsato?” [JS/Novum/Radio.NL]