Tom Mulder: ‘Vijftig pop of een envelop’

Tom Mulder presenteert sinds 4 april 2006 weer het programma ‘Vijftig pop of een envelop’ op het landelijke radiostation Radio 10 Gold. Mulder heeft zijn hersenbloeding niet als beangstigend ervaren, maar wel als hinderlijk. Dat zegt hij deze week in het vrouwenblad Margriet. De 59-jarige radio-deejay werd in augustus 2004 door een hersenbloeding geveld. “Ik besefte heel goed wat er aan de hand was en dat mijn toestand elke dag verbeterde.”

Mulder herinnert zich nog precies het moment waarop hij door de beroerte werd getroffen. “Opeens hoorde ik in mijn hoofd iets knappen en ik begon meteen te zwalken als een dronkenman.” Hoewel hij vrij snel revalideerde, beseft de radioman hoeveel geluk hij heeft gehad. Vooral de gedachte dat hij niets meer had kunnen vertellen, boezemde Mulder angst in. “Daar was ik erg verdrietig om geworden.”

Dat hij tijdens zijn revalidatie volledig afhankelijk was van zijn vrouw vond de diskjockey niet altijd even eenvoudig. “Dat machteloze gevoel, die afhankelijkheid vond ik het vervelendst.” Hij geeft toe dat zijn rentree niet zo gladjes liep als gepland. “In het begin dacht ik: dat doe ik wel even, maar dat viel tegen.”

Mulder begon zijn carrière in 1969 bij Radio Veronica. Daarna werkte hij voor de Tros voordat hij 1991 programmadirecteur werd bij Radio 10 Gold. [Radio.NL/Novum]