Search
Close this search box.

Radio 2 grootste stijger

De landelijke zender Radio 2 heeft in de maanden juli en augustus een marktaandeel behaald van 10,7%. Dat is 0,6% hoger dan de periode juni/juli 2006. Daarmee is Radio 2 de op één best beluisterde landelijke radiozender, de nummer 1 blijft nog steeds Radio 538 met 11.3%. Deze cijfers staan in het Continu Luisteronderzoek dat onderzoeksbureau Intomart GfK maandelijks presenteert.

Opvallend is dat Radio 2 opmerkelijk beter scoort dan in de zomer van 2005. Toen bleef de zender nog steken op een aandeel van 9,4%. In de doelgroep van Radio 2 (35-54 jaar) is de zender marktleider.

Zendercoördinator Kees Toering zegt in een persbericht van de zender: “In voorgaande jaren hebben wij in de zomer steeds te maken gehad met terugvallende luistercijfers in de zomer. Dit jaar is daar niets van te merken.” Volgens Toering heeft dit te maken met het Zomerfestival wat Radio 2 uitzond van 10 juli tot en met 1 september waarin 39 legendarische concerten van grote artiesten uit de pophistorie te horen waren. [Radiowereld.NL]