Headlines uit de krant: woensdag 18 oktober

Diverse Nederlandse media hebben hun krachten gebundeld voor de totstandkoming van een nieuwe journalistieke prijs: De Tegel. Dat meldde de Nederlandse Vereniging van Journalisten dinsdag. Deze onderscheiding, die de belangrijkste functies van de journalistiek onderstreept en aanstormend talent aanmoedigt, wordt met ingang van komend voorjaar jaarlijks uitgereikt.

De naam De Tegel is ontleend aan het boek Tegels Lichten van Henk Hofland. Met de komst van De Tegel gaan de Prijs voor de Dagbladjournalistiek van de NDP en de aanmoedigingsprijzen voor journalistiek talent van het Genootschap van Hoofdredacteuren – De Gouden Pen en Gouden Tape – op in deze nieuwe Jaarprijzen voor de Journalistiek. Lees hier verder

Toosje
SBS6 brengt vanaf eind oktober, onder de noemer warmte en liefde, drie nieuwe programma’s op de buis waar volgens programmaleider Tina Nijkamp de hele familie met een prettig gevoel naar kan kijken. Tooske Ragas-Breugem is vanaf 27 oktober te zien met Je Wordt Bedankt, waarin bekende Nederlanders mensen in het zonnetje zetten aan wie ze veel te danken hebben. Verder is het programma Groeten uit de Rimboe, waarin drie Nederlandse gezinnen gaan logeren bij primitieve stammen, wederom te aanschouwen. Nance is terug met Retourtje Geluk, waarin mensen worden verrast door familie of vrienden, completteert het nieuwe aanbod. Lees hier verder

Oud
Lenny Kuhr heeft een klacht ingediend tegen Wim Doesborgh van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Volgens de zangeres is de journalist bij het recenseren van haar nieuwe album zijn grenzen ver te buiten gegaan. De Raad voor de Journalistiek behandelt de zaak vrijdag. Lees hier verder

40
Jeroen Nieuwenhuize is ‘Mister Top 40’. Hij presenteert op TMF al de lijst met veertig populairste platen van Nederland en vanaf vrijdag gaat hij dat ook doen op Radio 538. Nieuwenhuize neemt het stokje over van Wessel van Diepen, die sinds 2003 de lijst presenteerde. Lees hier verder

Muziek
Muziek van de topgames Super Mario Bros, Halo en Final Fantasy krijgt op 26 november een plaatsje op het concertpodium. In Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht organiseren de website Gamer.nl en de NCRV Radio dan het evenement Games in Concert. Dat meldden beide organisaties dinsdag. Lees hier verder

IJs
Ruim 2,5 miljoen mensen (2.622.000) in Nederland en België hebben zondagavond gekeken naar de uitslag van de sterrenshow Dancing On Ice. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek en de Vlaamse omroep VTM. Het programma werd uitgezonden door RTL4 en VTM. De Belgische acteur en presentator Staf Coppens nam het in de finale op tegen de Nederlandse Froukje de Both. Het publiek koos uiteindelijk de Belg als winnaar van de ijsshow van RTL. Lees hier verder