Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marco Borsato grote winnaar TMF Awards

Marco Borsato heeft vrijdagavond bij de uitreiking van de TMF Awards voor de elfde keer op rij de prijs voor beste mannelijke artiest in de wacht gesleept. Daarnaast won hij de prijs in de categorie beste popact en kreeg hij de Radio 538-award voor zijn single ‘Rood’. Met drie onderscheidingen is Borsato de grote winnaar van het muziekevenement, dat dit jaar plaatsvond in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Hij is daarmee de enige artiest die elk jaar met ten minstens één award naar huis is gegaan.

Anouk won vrijdag twee prijzen, voor beste vrouwelijke artiest en voor beste rockact. Kane werd gekozen tot beste rockband en Ali B tot beste urban act. Beste nieuwkomer van dit jaar is rapper Yes-R. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Ali B, die de prijs vorig jaar mee naar huis mocht nemen. Tijs Verwest, beter bekend als Tiësto, nam de award voor beste dj in ontvangst.

Het beste album dit jaar is ‘The great escape’ van Ilse DeLange. De prijs voor beste video werd gewonnen door Postman en Anouk met de clip van ‘Downhill’. In de categorie beste buitenlandse act werd gewonnen door The Black Eyed Peas. De prijs voor beste nieuwkomer internationaal ging naar de Pussycat Dolls.

De presentatie van de TMF Awards was dit jaar in handen van Skate en vj Renate Verbaan, die met de show afscheid nam van de muziekzender. Verbaan krijgt een eigen programma op RTL 5. [Novum/Radio.NL]

Overzicht: TMF AWARDS 2006:
Beste Mannelijke Artiest: Marco Borsato
Beste Vrouwelijke Artiest: Anouk
Beste Band: Kane
Beste Rock Act: Anouk
Beste DJ: Tiësto
Beste Urban Act: Ali B
Beste Pop Act: Marco Borsato
Beste Nieuwkomer: Yes-R
Beste Video: Postman ft Anouk – Downhill
Beste Album: Ilse DeLange – The Great Escape
Beste Act Internationaal: Black Eyed Peas
Beste Nieuwkomer Internationaal: Pussycat Dolls
Beste Video Internationaal: Panic! At The Disco – I Write Sins Not Tragedies
Beste Veelbelovende Act: Razorlight
538 Single Award: Marco Borsato