Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Brein sluit bron internetpiraterij

Stichting Brein, die de piraterij van muziek en films bestrijdt, heeft dinsdag een service provider de illegale topsite MadBiker laten sluiten. Op de site stond 5,6 terabyte aan illegale muziek, films, games en software. Topsites zijn alleen voor ingewijden toegankelijk en beschikken als eerste over deze illegale bestanden. Zij bevoorraden daarmee andere illegale downloadsites en peer-to-peernetwerken. Op deze netwerken kunnen bestanden worden uitgewisseld.

Brein wil een schadevergoeding van MadBiker en heeft provider Edutel gevraagd om de gegevens van de eigenaar. De provider heeft deze persoon in de gelegenheid gesteld om zich zelf te melden bij Brein. Doet hij dat niet, dan vraagt Brein, indien nodig via de rechter, de gegevens aan de provider.

Brein zegt nog meer acties tegen topsites en hun eigenaars voor te bereiden. “De jacht is geopend”, zegt directeur Tim Kuik. Volgens Brein telt Nederland enkele tientallen topsites.[Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten