Zoeken
Sluit dit zoekvak.

CDA: Publieke omroepen moeten programma’s aan commerciële zenders kunnen verkopen

Publieke omroepen moeten programma’s aan commerciële zenders mogen verkopen. Dat zei CDA-Tweede Kamerlid en mediawoordvoerder Joop Atsma in het programma Mediazaken van BNR nieuwsradio. “Als de publieke omroepen programma’s maken die interessant worden gevonden door commerciële partijen, dan is daar niets op tegen.” De inkomsten moeten vervolgens wel worden besteed aan de kernactiviteiten van de omroepen.

Atsma geeft als voorbeeld de regionale omroepen: “Daar worden prachtige soaps gemaakt, die kunnen door iedereen worden gekocht en dat gebeurt op dit moment ook, gelukkig ook door de publieke omroep. Die steekt daar geld in. Het programma wordt landelijk uitgezonden. En het geld gaat vervolgens naar de regionale omroep, die er weer nieuwe programma’s van kan maken.” [Radiowereld.NL]