Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dag van het radionieuws

Radio 1, BNR Nieuwsradio en de Wereldomroep staan vandaag in het teken van De dag van het radionieuws. Bekende Nederlanders vertellen over hun meest indrukwekkende nieuwsfragment in ’de radiominuut van…’, zo schrijft de Telegraaf donderdag in haar papieren editie.

De wanhopige stem van een radioreporter die getuige is van de moord op Pim Fortuyn, of de euforische verslaggever die Inge de Bruyn haar zesde olympische medaille ziet winnen: twee radiofragmenten die een onvergetelijke indruk hebben achtergelaten bij respectievelijk Wim Kok en Erica Terpstra.

Stichting Wereld Audio Festival
Tot de prominenten behoren verder onder anderen Marco Borsato, Mies Bouwman, Cas Jansen, Midas Dekkers en Jan Peter Balkenende. De Dag van het radionieuws is een initiatief van Stichting Wereld Audio Festival om luisteraars te laten ervaren hoe belangrijk nieuwsradio is. [Radiowereld.NL]