Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Deense TV2 Radio vertrouwt op Hollandse knowhow

De Deense televisiezender TV2 is momenteel druk bezig met het opzetten van haar nieuwe radiostation TV2 Radio. Het is de bedoeling dat het radiostation op 1 februari 2007 van start gaat, maar voor die tijd moeten alle studiofaciliteiten nog aangelegd worden. En het belooft een ‘Nederlandse’ studio te worden, want de aanleg van de studio, alsmede de automatisering wordt verzorgd door Nederlandse bedrijven.

Basement Electric zal voor TV2 Radio twee complete uitzendstudio’s ontwerpen, alsmede twee productiestudio’s en een locatiestudio. Daarnaast zal het bedrijf de Centrale Apparaten Ruimte en acht Dalet-editplekken leveren. En om de krachten bij TV2 tussen radio en televisie optimaal te bundelen zullen werkplekken en radiostudio’s een multimediale koppeling met de tv-tak krijgen.

De radioautomatisering zelf zal verzorgd worden Music & Images Broadcast Services. Het gaat hierbij niet alleen om de levering van het Dalet-systeem, maar ook om bijvoorbeeld RadioLog (waarmee wordt geregistreerd wat wordt uitgezonden), RDS-software en VoxPro (waarmee voicetracks en telefoongesprekken kunnen worden gemonteerd).

TV2 laat weten dat speciaal voor deze Nederlandse bedrijven hebben gekozen, omdat deze in het verleden al eens hebben bewezen in zeer korte tijd een complete radiostudio te kunnen realiseren. Drie jaar geleden waren beide bedrijven namelijk al betrokken bij de opbouw van Radio 100FM, het radiostation van Talpa in Denemarken.

TV2 Radio verwierf in augustus tijdens een veiling de rechten om te mogen uitzenden via het landelijke kavel FM5, waar tot november 2005 Sky Radio op uitzond. Volgens Sky Radio was de dekking van het FM-kavel minder dan belooft was door de overheid, waardoor het station onvoldoende luisteraars wist te trekken en daardoor onrendabel was.

Het is de bedoeling dat TV2 Radio op 1 februari zal starten met de uitzendingen. Inmiddels is het team van presentatoren nagenoeg compleet, waaronder ook Lars Hjortshøj, tot voorkort ochtenddeejay op Radio 100FM. Bij TV2 zal hij overigens herenigt worden met Andrea Elisabeth Rudolph, die enkele jaren zijn sidekick was bij Radio 100FM. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten