Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Engelse radiolegende Alan Freeman overleden

Radiolegende Alan ‘fluff’ Freeman is afgelopen maandag, na een kort ziektebed, overleden in zijn woonplaats Londen. Freeman werd 79 jaar en behoorde tot één van de meest geliefde radiopresentatoren in het Verenigd Koninkrijk. Na ruim 40 jaar op de Engelse radio te horen te zijn geweest nam Freeman in 2000 afscheid van het vak.

Alan Freeman werd op 6 juli 1927 geboren in Melbourne Australië. Na bij een aantal radiostations in zijn Vaderland te hebben gewerkt, vertrok Freeman in 1957 naar Engeland om voor Radio Luxembourg te gaan werken. Begin jaren ’60 ging hij aan de slag bij de BBC, waar hij programma’s ging maken voor het radiostation ‘Light Programme’, de voorloper van BBC Radio 1 en 2. waar hij ondermeer het programma ‘Pick Of The Pops’ presenteerde. Hier werd hij ondermeer bekend vanwege zijn vaste uitspraken en begroetingen als ‘greetings, pop pickers’, ‘Alright’, ‘Stay Bright’ en ‘Not Arf’. Toen de BBC haar radiostations in de jaren ’60 herstructureerde, kwam Freeman terecht bij BBC Radio 1.

Na BBC Radio 1 was Freeman ondermeer te horen op Capital Radio, Virgin Radio en Capital Gold. In 1997 keerde Freeman terug bij de BBC waar hij de laatste jaren van zijn loopbaan te horen was op BBC Radio 2. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten