Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: vrijdag 24 november

CNN-presentatrice Nancy Grace wordt vervolgd door de familie van een 21-jarige Amerikaanse vrouw die zelfmoord pleegde nadat ze op antenne kwam. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De familie van Melinda Duckett diende dinsdag een klacht in bij een burgerlijke rechtbank in Florida tegen Nancy Grace en de zender waarvoor ze werkt.

Grace presenteert een uitzending over faits divers op de kabelzender Headline News, een dochtermaatschappij van CNN. Lees verder

Mexico
Het contract is gisteren ondertekend, de populaire Nederlandstalige radiozender Radio Mexico is eindelijk legaal. Vanaf vrijdag is de zender te beluisteren op de frequentie FM 94.1. Vrijdag, zaterdag en zondag wordt er non-stop gedraaid. Vanaf maandag beginnen de gewone programma’s weer. De officiële opening van Radio Mexico, de oudste radiopiraat van Brabant, is op 1 december. Lees verder

CBS
Het Amerikaanse televisienetwerk CBS ziet een positief effect van zelfgeplaatste clips op YouTube. Maar hoe lang nog? Verbreiding van shows via videosites als YouTube heeft volgens de Amerikaanse tv-maatschappij CBS een positief effect op de kijkcijfers van diezelfde programma’s. Dat blijkt uit onderzoek van CBS, zo schrijven Reuters en TV.com. Sinds oktober heeft het netwerk een eigen channel bij YouTube, waarop clips uit de CBS-programma’s te zien zijn. Lees verder

Belg
Vlamingen kijken dagelijks 182 minuten naar tv. Dat is 23 procent meer dan in 1995, zo blijkt uit een onderzoek van reclameregie IP. Walen schommelen met een daggemiddelde van 230 minuten rond het Europese gemiddelde van 227 minuten. Liefst 98 procent van de Belgische gezinnen heeft een televisietoestel in huis. TV kijken blijft “een van de belangrijkste -zoniet de belangrijkste- vrijetijdsbestedingen”, zeggen de onderzoekers. Lees verder

Cock
Nooit meer vragen naar waar iemand gisteren tussen acht en tien uur is geweest. Nooit meer vragen of een verdachte „zich beschikbaar” wil houden. En ook nooit meer die bijzondere introductie: „Mijn naam is De Cock, met Cee-oo-cee-kaa”. Acteur Piet Römer (78) kroop twaalf tv-seizoenen in de huid van Neerlands bekendste tv-speurneus Jurriaan de Cock. Dat vrijdag de laatste aflevering van Baantjer begint, vindt Römer wel prima. „Ik heb daar een goed gevoel over, de serie wordt nu nog goed bekeken. We stoppen op ons hoogtepunt.” Lees verder

ANP
De 18 Nederlandse kranten die aangesloten zijn bij de Geassocieerde Persdienst (GPD) willen de berichten van het ANP voorlopig niet kwijt. De GPD speelt met het idee het contract met het ANP niet te verlengen, omdat het persbureau te duur zou zijn. De afgelopen maanden konden kranten als Het Parool, Twentsche Courant Tubatia en De Gelderlander als proef een goedkopere persdienst van de GPD gebruiken naast hun ANP-kopij. Lees verder

Kooi
Ex-gouden kooi-bewoonster Angelique heeft een advocaat ingeschakeld om te zorgen dat ze weer in de miljoenenvilla wordt opgesloten. De mental coach is geschokt omdat zij er drie weken geleden na plotse invoering van een nieuwe spelregel uit werd weggestemd. Angelique had erop gerekend minimaal een jaar in de Gouden Kooi te kunnen wonen en had daarvoor een baan als cliëntenmanager afgezegd. Lees verder

GfK
In 2007 en 2008 zal de hard disk recorder, in of naast de tv, doorbreken en het kijkgedrag van Nederlandse huishoudens massaal veranderen”. Met die boodschap opende Laurens van den Oever van marktonderzoeker GfK gisteren het congres TV en Internet in Bussum. Nieuwe generaties videorecorders in combinatie met elektronische programmagidsen “zorgen ervoor dat consumenten efficiënter televisie gaan kijken.” GfK en dochterbedrijf Intomart onderzochten onder 500 zelfstandige winkeliers tegen welke prijs hoeveel nieuwe media-apparaten in 2006 over de toonbank gingen. De marktonderzoeker komt tot de slotsom dat de prijs van digitale videorecorders dermate snel daalt, dat het in 2007 en 2008 massaproducten worden. Om tv-series en films op een later tijdstip te kunnen bekijken en om conflicten in huishoudens te vermijden naar welke zender gekeken wordt, zal ‘uitgesteld tv kijken’ volgens GfK zelfs de norm worden. Lees verder

 
Gratis
De gratis stadsmagazines Zone010, Zone020, Zone030 en Zone070 stoppen per direct. Dat liet uitgeverij De Persgroep donderdag weten. De redacties van de bladen noemen het een enorme teleurstelling, maar ze zeggen het besluit van De Persgroep te begrijpen. De advertentie-inkomsten liepen vanaf het begin niet zoals verwacht. Daarom besloot De Persgroep al eerder de verschijning van wekelijks naar tweewekelijks te brengen. Het mocht niet baten, waardoor de uitgever besliste de verschijningen stop te zetten en zich alleen toe te leggen op soortgelijke tijdschriften in België. Lees verder

Telegraaf
Het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf hangt verscheidene claims boven het hoofd van voormalige werknemers. De hoogte van het bedrag staat nog niet vast, maar het gaat om meerdere miljoenen. De claims zijn afkomstig van ex-werknemers van de Biegelaar Groep uit Maarssen en Franken uit Deventer. Beide bedrijven waren ooit onderdeel van de Telegraaf Media Groep maar gingen de afgelopen jaren failliet. De uitgever heeft zich in het verleden vijf jaar lang garant gesteld voor het betalen van een afvloeiingsregeling, die de meeste werknemers nooit hebben ontvangen. De eerste zaak betreft 43 werknemers van de Biegelaar Groep die in 2004 ontslagen zijn. Lees verder

Puberruil
De KRO komt met vier afleveringen van Puberruil XTRA, de buitenlandse versie van het KRO-programma Puberruil. Dit keer hebben de pubers die van woonomgeving ruilen niet alleen een heel verschillende achtergrond maar komen ook uit een ander land. Lees verder

Verkiezingsuitzendingen
Veel tv-kijkers waren woensdagavond geïnteresseerd in de uitslagen van de verkiezingen. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Lees verder

KRO
De KRO komt met vier afleveringen van Puberruil XTRA, de buitenlandse versie van het KRO-programma Puberruil. Dit keer hebben de pubers die van woonomgeving ruilen niet alleen een heel verschillende achtergrond maar komen ook uit een ander land. Lees verder

Kranten
Nederland gaat een onzekere toekomst tegemoet na de niets beslissende Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Tot die conclusie komen veel Europese kranten donderdag een dag na de stembusgang. Lees verder

Gerelateerde berichten