Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoofdredacteur vertrekt bij BNR Nieuwsradio

Michiel Bicker Caarten, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, heeft besloten na een periode van acht jaar, per 1 januari 2007 terug te treden als hoofdredacteur. Michiel Bicker Caarten stond als mede-initiatiefnemer aan de wieg van de nieuwszender die hij sinds 1998 leidde. Mark Fuller, nu adjunct-hoofdredacteur BNR Nieuwsradio, treedt vanaf 1 januari op als Hoofdredacteur ad interim.

Michiel Bicker Caarten begon zijn journalistieke carrière in 1983 als business verslaggever bij de New York Daily News. In 1986 stapte hij over naar NRC Handelsblad. Hij begon als economie verslaggever en werd later VS-correspondent. Van 1989 tot 1995 werkte hij voor RTL Nieuws, eerst als correspondent in de VS, later als verslaggever en presentator. Tussen 1995 en 1998 werkte hij in Londen voor CNBC Europe als anchor van de tv-programma’s “European Moneywheel” en “Squawkbox”. Sinds 2003 maakt BNR Nieuwsradio, evenals Het Financieele Dagblad, deel uit van de FD Mediagroep.

“Ik ben acht jaar lang een bevoorrecht mens geweest,” aldus Bicker Caarten. “Ik heb BNR Nieuwsradio opgebouwd, uitgebouwd, door de veiling van FM-frequenties geloodst en al die tijd zien groeien. BNR Nieuwsradio is nu commercieel gezond en journalistiek sterk…. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mijn creativiteit en uitvoerende talenten nog één keer kan botvieren.” De procedure voor de opvolging van Michiel Bicker Caarten wordt per direct gestart. [Radiowereld.NL]