Search
Close this search box.

Kink FM: ‘Muzikanten stemmen vooral links’

Het stemgedrag van de meeste Nederlandse popmuzikanten pakt heel wat linkser uit dan dat van de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit een telefonisch onderzoek dat het landelijke radiostation Kink FM hield onder ruim tweehonderd bekende en kleinere Nederlandse bands. Meer dan 60 procent van de ondervraagde muzikanten gaf aan zeker op de SP te gaan stemmen.

De meeste bands spreken hun waardering uit voor het actieve popmuziekbeleid van de SP. Ook GroenLinks, de Partij van de Arbeid en de ChristenUnie worden veel genoemd. Verder bleek dat Nederlandse bands grote betrokkenheid voelen bij de politiek: slechts 3 procent van de geënquêteerden gaf aan helemaal niet te gaan stemmen.

Overigens is de partij van Jan Marijnissen een stuk minder populair bij andere sectoren van de entertainmentindustrie. André van Duin, Kelly van der Veer, Guus Meeuwis, Gordon en Gerard Joling hebben allemaal een voorkeur voor de VVD, bleek vorige week uit een artikel in Nieuwe Revu. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten