Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radiostation verjaagt hangjongeren met eigen uitzendingen

Het doel van een radiostation is over het algemeen om zoveel mogelijk luisteraars te trekken. Echter, een lokaal radiostation in Engeland denkt hier geheel anders over. Het gebruikt namelijk haar eigen uitzendingen om hangjongeren weg te jagen, zo meldt ‘Metro UK’.

Al enige tijd heeft de lokale zender BBC Radio Norfolk, gevestigd in de stad Norwich, last van hangjongeren voor het studiocomplex. Het radiostation is namelijk gevestigd in het gebouw ‘The Forum’, waar naast de BBC ook enkele winkels, een bar en een bibliotheek zijn gevestigd. Het gebouw is dan ook van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vrij toegankelijk. Voor de jeugd is het dan ook een goede plek om warm en droog te staan.

Voor het personeel van het station en de gasten die regelmatig langs komen is het echter minder fijn. De leiding van het station vroeg dan ook aan het personeel met wat voor geluid de hangjongeren het beste weggejaagd konden worden.

Uiteindelijk kwam men tot de conclusie dat dit waarschijnlijk nog wel het beste gaat met de uitzendingen van BBC Radio Norfolk zelf.

Dat BBC Radio Norfolk haar eigen uitzendingen gaat ‘misbruiken’ betekent overigens niet dat het station slechte programma’s maakt. Integendeel zelfs, want het station scoort een marktaandeel van bijna 20%. Echter richt BBC Radio Norfolk zich voornamelijk op oudere luisteraars. Actuele Top 40 muziek is dan ook nauwelijks te horen op de zender.

Het radiostation heeft inmiddels een speaker bij de ingang opgehangen waardoor nu de eigen uitzendingen te horen zijn. Of het ook daadwerkelijk helpt tegen de hangjongeren is nog onbekend. Wel schijnt de service gewaardeerd te worden door gasten van het radiostation en passanten op straat. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten