Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Patricia Paay daagt haar lichaam uit

Haar deelname aan Dancing with the Stars is een uitdaging voor Patricia Paay. “Ik ben door mijn hartziekte toch teleurgesteld geraakt in mijn lichaam.”

Meedoen aan Dancing with the Stars is voor Patricia Paay een hele uitdaging. “Ik ben door mijn hartziekte toch enigszins teleurgesteld geraakt in mijn lichaam en met deze show wil ik vooral aan mijzelf laten zien dat ik het aankan”, legt de 57-jarige zangeres uit. “Meedoen aan deze show geeft mij een enorme boost, maar ik doe het voornamelijk omdat ik het echt leuk vind.”

Patricia kreeg vorig jaar last van angina pectoris. Dat is een ziekte waarbij een deel van de hartspier te weinig zuurstof krijgt, waardoor pijn achter het borstbeen ontstaat. Volgens Patricia heeft het vaak met stress en emoties te maken. “De adrenaline die stress veroorzaakt, kan bij mij niet zo goed weg”, vertelt ze. Cardiotrainingen en medicijnen kunnen de ziekte onderdrukken, maar helemaal genezen is volgens de diva niet mogelijk. Dotteren of opereren is in sommige gevallen ook een optie, maar daarvoor is het lichaam van de diva volgens haar niet geschikt.

La Paay is, in haar woonplaats onder de rook van Londen, al een paar weken aan het trainen voor de tv-show. “Ik word meegesleept naar de sportschool door mijn dochter Christina”, vertelt ze lachend. “En ik voel me nu al stukken fitter. Ik heb ook al veel meer lucht en voel me heerlijk.”

De glamourdiva heeft de Nederlandse variant van Dancing with the Stars nooit gezien. De Amerikaanse en Engelse versie kent ze wel. Ze zei vrijwel onmiddellijk ja tegen de producenten toen ze werd gevraagd. “Mijn moeder en zus riepen meteen enthousiast dat ik mee moest doen”, vertelt de vrouw van Adam Curry.

Stijldansen heeft Patricia nooit gedaan. Wel heeft ze in de jaren tachtig veel gedanst bij The Star Sisters. Met die groep maakte ze met haar zus Yvonne Keeley en Ingrid Ferdinandusse in heel Europa furore. Haar zus en moeder adviseerden Patricia professioneel danser Remco Bastiaansen te vragen als danspartner. “En dat is ook gelukt”, vertelt ze. “Remco vliegt deze week naar Engeland om samen te oefenen in een zaal hier in de buurt.”

Patricia heeft ‘erg veel’ zin in de twee shows, maar haar man maakt zich een beetje zorgen om alle drukte die het tv-programma met zich meebrengt. “Hij heeft me al gewaarschuwd en hij heeft me gevraagd of ik wel weet waar ik aan begin”, legt ze uit. “Maar ik voel me nu veel sterker dan een halfjaar geleden.”

Een speciale editie van Dancing with the Stars is te zien op tweede kerstdag en op oudejaarsavond bij RTL 4. Naast Patricia Paay wagen Anita Witzier, Wilbert Gieske, Eric van Tijn, Bastiaan Ragas, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Do en Arnold Vanderlijde een dansje. Beide shows worden gepresenteerd door Ron Brandsteder en Sylvana Simons.

[Novum]