Search
Close this search box.

Prince krijgt plek in Britse Music Hall Of Fame

De Amerikaanse zanger Prince wordt volgende week opgenomen in de Britse Music Hall Of Fame in Londen. De ceremonie is op 14 november.

De Amerikaanse zanger Prince wordt volgende week opgenomen in de Music Hall Of Fame in Londen. Dat meldt het muziekblad Billboard. Eerder werd al bekend dat Bon Jovi, James Brown, Brian Wilson, Dusty Springfield, Led Zeppelin en Rod Stewart dit jaar een plaats krijgen op de erelijst.

De Music Hall Of Fame startte in 2004 en is bedoeld voor personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Britse muziekcultuur. Prince krijgt zijn plekje op 14 november tijdens een feestelijke ceremonie. Daar treden onder anderen James Morrison, Joss Stone, Patti LaBelle en Wolfmother op. Het evenement wordt twee dagen later uitgezonden door het Britse Channel 4.

De 48-jarige Prince scoorde hits met nummers als ‘Purple rain’, ‘1999’ en ‘Diamonds and pearls’. Zijn laatste album ‘3121’ kwam eerder dit jaar uit. Onlangs werd bekend dat de zanger een serie shows gaat verzorgen in Las Vegas.

[Novum]