Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Timberlake en Gnarls Barkley winnen MTV Awards

Justin Timberlake en Gnarls Barkley hebben allebei twee MTV Europe Music Awards gewonnen. De Amerikaanse zanger, die de prijsuitreiking zelf presenteerde, kreeg in de Deense hoofdstad Kopenhagen zowel de prijs voor beste mannelijke artiest als voor beste popact. Hij bedankte zijn moeder, omdat zij hem had gebaard. Gnarls Barkley werd uitgeroepen tot beste nieuwe act. Zijn nummer ‘Crazy’ viel in de prijzen als beste nummer.

De Amerikaanse zangeres Christina Aguilera werd verkozen tot beste vrouwelijke artiest. De Britse band Depeche Mode ging naar huis met de prijs voor beste band. Andere prijzen werden gewonnen door Rihanna, The Killers, Muse en Kanye West. Anouk, die niet bij het evenement aanwezig was, kreeg een speciale prijs voor Nederlandse en Belgische artiesten.

Verschillende beroemdheden maakten een optreden tijdens de groots opgezette show. Zo sprak Borat, het typetje van de Britse komiek Sascha Baron Cohen, via de satelliet met Timberlake. De fictieve Kazachstaan gaf het popidool adviezen over de presentatie van de show. “Justin, je moet misbruik maken van je positie. Er zijn daar veel mooie meisjes”, zei Borat. Ook bood hij Madonna een kind aan ter adoptie. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten