Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Toekomst: geen ANP voor GPD-kranten?

De hoofdredacteuren van de bij de Geassocieerde Persdiensten (GPD) aangesloten kranten kunnen in de toekomst zonder kopij van het persbureau ANP een krant maken. De GPD heeft ook al een andere optie. In oktober heeft men namelijk een proef gehouden waarbij kopij werd gebruikt van GPD, Novum, Infostrada en Betten Beursmedia. Die proef is volgens GPD-hoofdredacteur Henk Dam geslaagd, zo meldt Villamedia. De proef was het gevolg van ontevredenheid bij de directies van de GPD-kranten over de prijsstelling van het ANP.

Volgens GPD-hoofdredacteur Henk Dam wil het ANP de prijs wel laten dalen, maar niet voldoende in de ogen van de GPD-titels. De directies van de GPD-kranten moeten nog een standpunt innemen over het ANP-contract. Saillant detail is dat de GPD-kranten die nu het ANP dreigen los te laten, zelf mede-aandeelhouder zijn van het ANP. [Villamedia/Radio.NL]

Gerelateerde berichten