Search
Close this search box.

Harding eist miljoen van Hendriks

Lex Harding eist bijna een miljoen euro van Ruud Hendriks voor een investering in hun gezamenlijke bedrijf 2Hmedia. Hendriks weigert over de brug te komen en daarom is er donderdag een kort geding. Dat meldt De Financiële Telegraaf. Harding eist in een kort geding dat zakenpartner Hendriks een lening van bijna een miljoen euro terugbetaalt.

2Hmedia, het moederbedrijf van radiostation Slam!FM had afgelopen zomer dringende behoefte aan een financiële injectie voor de radioactiviteiten en het uitkopen voor medeaandeelhouder ID&T. Maar Hendriks en de andere partner, Marcel Dijkhuizen, waren op dat moment niet in staat om bij te springen. Harding verstrekte daarom zelf 2,75 miljoen euro, maar verbond daar de eis aan dat Hendriks en Dijkhuizen begin 2007 hun deel van de lening zouden aflossen.

Hendriks weigert dat nu, omdat Harding onrechtmatig zou hebben gehandeld bij een emissie van de aandelen van Slam!FM. Maar Harding legt deze beschuldigingen naast zich neer. Eerder al zou er een zaak zijn tussen de twee zakenpartners voor de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof. Hendriks had deze zaak aangespannen, maar de zaak ging op het laatste moment niet door. Volgens insiders had Hendriks namelijk ‘geen zaak tegen Harding’.

Volgens Harding gaat het overigens weer goed met Slam FM nadat de zender vorig jaar bankroet dreigde te gaan, aldus De Telegraaf. Ook dit jaar wordt er waarschijnlijk verlies geleden. Veel hangt ook af van het succes van SlamTV, de clipzender op internet.

Update
De lening is inmiddels betaald door Ruud Hendriks waardoor het kort geding van Lex Harding tegen Hendriks niet doorgaat. [Adformatie/Telegraaf/Radio.NL]