Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTL FM schikt met overheid

RTL FM heeft een schikking getroffen met de overheid. Een woordvoerder van RTL wil niet zeggen of er geld betaald is, maar het ligt voor de hand dat de Staat voor miljoenen in de buidel heeft moeten tasten. “RTL en de overheid zijn daar in volle tevredenheid over uitgekomen,” aldus een voorlichter van RTL. RTL FM lag in de clinch met de overheid nadat de zender haar etherfrequenties moest inleveren bij 100%NL.

Beide stations deden in 2003 mee aan de verdeling van uitzendpakketten. RTL FM verwierf voor 23 miljoen euro het zogenaamde kavel A9 dat bedoeld was voor een zender die voornamelijk Nederlandstalige muziek zou uitzenden. RTL FM bood 35% van deze muziek, terwijl 100%NL daar 70% tegenover stelde. Die zender wilde echter slechts 8000 euro betalen. RTL FM won dus en het gevolg was een juridische strijd die 100%NL uiteindelijk in haar voordeel beslecht zag worden.

Een woordvoerder van RTL zegt dat er nu een oplossing is gevonden die zowel het bedrijf als de overheid tot tevredenheid stellen. Zonder deze schikking zou er opnieuw een juridische strijd zijn losgebarsten, maar dat blijft nu achterwege. [Radiowereld.NL]