Search
Close this search box.

Talpa Radio kiest voor centrale distributie

Talpa Radio gaat haar radiozenders en themakanalen via de Media Gateway van NOB aanbieden aan distributeurs waaronder kabelmaatschappijen en internet service providers. De diverse radiostations als Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en Radio Digitaal zijn gehuisvest in verschillende panden in Hilversum, van waaruit de dagelijkse programma’s worden uitgezonden.

De keuze voor een centrale schakel in de distributie van alle kanalen werd om een aantal redenen gemaakt. Een belangrijke voorwaarde was dat de specifieke sound per zender gewaarborgd zou blijven. Daarnaast waren aspecten als continuïteit, redundantie in de uitvoering en veiligheid van belang.

Algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth van Talpa Radio: “We zochten naar een kostenefficiënte distributievorm voor onze stations. Daarnaast moesten de diensten passen bij onze groeistrategie waarbij we continuïteit, kwaliteit en de mogelijkheid om elk station per distributeur zijn eigen ‘sound and feel’ te kunnen bieden, als voorname eisen hebben gesteld. NOB Cross media facilities kan ons dit bieden.”  [Adformatie/Radio.NL]