Zoeken
Sluit dit zoekvak.

10-jarig jubileum Theater van het Sentiment

Het radioprogramma ‘Theater van het Sentiment’ van de KRO bestaat dit jaar niet alleen tien jaar, op 28 juni wordt tevens de 1900ste editie van het radioprogramma uitgezonden. In aanloop naar deze jubileumuitzending kijken Stefan Stasse en Marc Stakenburg de hele week terug op tien jaar Theater van het Sentiment.

Theater van het Sentiment is een programma wat in 1997 uit pure noodzaak is geboren, destijds zat er nog een gat in de programmering wat toch opgevuld moest worden. Theater van het Sentiment is van maandag tot en met donderdag te horen van 20.00 tot 23.00 uur bij de KRO op Radio 2 en donderdag live vanuit de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Tien jaar Theater van het Sentiment in vogelvlucht
Op 6 januari 1997 opende KRO’s Theater van het Sentiment voor het eerst haar deuren, op maandagavond in de toenmalige Avond van Twee op Radio 2. Ruud Hermans en Stefan Stasse zaten de avond voor en haalden tussen acht en elf uur ’s avonds allerhande herinneringen op uit de kroondag 6 januari 1965.

Vanaf 7 september 1998 was het Theater van het Sentiment voortaan vier avonden per week te beluisteren, van maandag tot en met donderdag. In 2001 werd Marc Stakenburg als vaste presentator ingelijfd voor twee dagen per week, naast Stefan Stasse. In datzelfde jaar werd het programma bovendien bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon.

Op 16 januari 2003 speelde het Theater de duizendste voorstelling. In diezelfde maand werd ook een speciale Hoorspelweek gehouden. Op 21 december 2004 speelde het Theater voor het eerst een echte voorstelling, met publiek, in de Leidse Schouwburg. In de zomer van 2005 verscheen het Theater van het Sentiment Spel, met vragen en antwoorden over de jaren zestig, zeventig en tachtig. Op 5 december 2005 werd de tweede liveshow van het Theater gespeeld. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten