Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Belspel-presentator gaf foto’s Meuldijk aan Privé

Belspel-presentator Martijn van de Berg, momenteel ook presentator van Live Shop, een verkoopkanaal op diverse tv-zenders, heeft de gewraakte foto’s van het vervuilde huis van Belinda Meuldijk naar Privé gestuurd. Dat heeft hij woensdag onder zeer grote druk van de media bekend in RTL Boulevard. “Een goede vriendin van de familie De Nijs vroeg me met klem om de foto’s door te spelen”, zei hij.

Eerder deze week werd bekend dat Rob de Nijs, de ex-man van Meuldijk, de kiekjes had gemaakt. Hij stelde maandag dat hij spijt had van zijn daad. Het zou nooit zijn bedoeling zijn geweest dat de foto’s openbaar werden gemaakt. Radio 538 deejay Edwin Evers had zijn eigen visie hierop.

Martijn Van de Berg, voorheen ook werkzaam bij Privé en Party, maar ook presentator van belspelletjes bij belspelfabrikant ZiMoH-TV, wast zijn handen echter in onschuld. “Ik heb het idee dat ik gebruikt ben”, zei hij. “Ik heb er nooit over nagedacht wat de gevolgen zouden kunnen zijn.”

Waarom Martijn van de Berg de gewraakte foto’s aan Privé heeft gegeven kon hij niet echt duidelijk maken. Of dit ook het einde van zijn carrière betekent is nog niet duidelijk. Van de Berg was voorheen werkzaam bij diverse omroepen. Ook heeft hij samen met pornoster Kim Holland een dancetrack gemaakt van het nummer “Je t’aime”.

Bekentenis
Van de Berg reageerde pas woensdagavond in RTL Boulevard nadat zijn naam bekend werd gemaakt in de media. Volgens Van de Berg deed ‘zijn telefoon’ het niet, waardoor hij niet eerder kon reageren.

Martijn van de Berg is niet de eerste belspel-presentator die negatief in het nieuws komt. Onlangs kwam Kevin Brouwer in het nieuws omdat hij een donkere collega als ‘veredelde zwarte piet’ beledigde. Daarna nam Brouwer meteen ontslag voor dat hij het zelf kreeg aangeboden bij RTL.

Meuldijk teleurgesteld
De 52-jarige Meuldijk is zeer aangedaan door de hele kwestie. Vorige week won ze een kort geding dat ze tegen Privé had aangespannen. Het blad plaatste woensdag een rectificatie. De rechter droeg het blad eveneens op bekend te maken wie de foto’s had gemaakt. “Ik heb nu een extra reden om te willen scheiden, als ik al niet genoeg redenen had”, stelde Meuldijk dinsdag in RTL Boulevard. [Radio.NL/Novum]