Zoeken
Sluit dit zoekvak.

BNN teleurgesteld over orgaandebat Tweede Kamer

BNN heeft deze week met verbazing en ongeloof het Tweede Kamer debat gevolgd over de orgaandonatie naar aanleiding van ‘De Donorshow’. Ondanks de positieve inbreng van een aantal oppositiepartijen, bleken noch de minister noch de regeringspartijen bereid om toe te geven dat er haast gemaakt moet en kán worden om de wachtlijsten voor orgaandonaties weg te werken.

“Ondanks dat er levens op het spel staan, leek de heftigheid van het debat in niets op de reacties in de Tweede Kamer op ‘De Donorshow’ vorige week. Het valt BNN op dat politici omstreden tv-programma’s dus belangrijker lijken te vinden dan het lot van nierpatiënten”, aldus BNN.
 
Minister Klink wil toch meer onderzoek
Minister Klink was niet bereid tot snelle actie en vroeg meer tijd om onderzoek te doen wat allang voor handen is, aldus BNN. Een ‘geen bezwaar’-regeling wordt niet ingevoerd in Nederland. Van alle andere mogelijke maatregelen om orgaandonatie te stimuleren werden door opeenvolgende politici vooral de bezwaren genoemd. BNN vindt dat weinig creatief, weinig doortastend en een gemiste kans.

BNN voorzitter Laurens Drillich: “Kennelijk begrijpen de meeste politici niet wat momentum is. En wanneer ze echt kunnen laten zien waarom ze in het parlement zitten. Na ‘De Donorshow’ had orgaandonatie de volle aandacht van het publiek. Daar is helemaal niets mee gedaan. Wat een laffe bedoening. De PvdA die als regeringspartij maar liever zwijgt dan de minister aan te zetten tot spoed.

En minister Klink die tot in dit debat blijft mekkeren over ‘De Donorshow’, maar ondertussen zelf alleen maar vertraagt en ook nog eens doet alsof er de afgelopen jaren wel coherent aan dit probleem gewerkt is. Zo ziek als Den Haag was van ons idee om een orgaan weg te geven in een tv-show, zijn wij van deze vertoning. Misschien kan Klink vandaag ook laten weten dat het debat van gisteren niet echt was…” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten