Search
Close this search box.

Vlaamse artiesten brengen ode aan Urbanus

Diverse Vlaamse artiesten brengen op 14 december een ode aan Urbanus in Antwerpen. In ‘Urbanus Vobiscum: 100 jaar Urbanus’ treedt de caberetier zelf ook op.

Diverse Vlaamse artiesten brengen op 14 december een ode aan Urbanus. De komiek wordt dan gehuldigd in het sportpaleis in Antwerpen. In ‘Urbanus Vobiscum: 100 jaar Urbanus’ treedt de 58-jarige caberetier zelf ook op.

Onder anderen Clouseau en Bart Peeters brengen tijdens de feestelijke avond hun eigen versies van diverse nummers van Urbanus. Het concert wordt op tweede kerstdag uitgezonden op de Vlaamse zender Eén. Ook verschijnt er een cd en een dvd van de show.

Urbanus, die werd geboren als Urbain Servranckx, staat sinds het begin van de jaren zeventig op de planken met zijn theatershows. In 1987 speelde de cabaretier een hoofdrol in de film ‘Hector’, waarin hij Sylvia Millecam als tegenspeelster had. In 1990 kwam ‘Koko Flanel’ uit, een komedie waarin ook Willeke van Ammelrooy een rol speelde.

[Novum]